Directius d'una empresa d’ambulàncies catalana s'haurien vacunat saltant-se el protocol

El SEM investigarà els fets, denunciats pel sindicat 'Tècnics en Lluita'

Imatge d'arxiu d'una vacuna contra la Covid-19
El SEM investigarà els fets, denunciats pel sindicat 'Tècnics en Lluita' | iStockPhoto (Teka77)


La vacunació contra la Covid està a l'ull de l'huracà. Primer, perquè avança més lentament del que s'esperava. I segon, per les polèmiques que està desencadenant. Tot i que molts ciutadans, sembla que cada vegada menys, són reticents a administrar-se les dosis, hi ha qui sap que és l'única solució per frenar els contagis i la pandèmia i se les enginya per saltar-se el protocol i vacunar-se, quan encara no li toca.

A Catalunya s'estan vacunant els avis i àvies de les residències i el personal sanitari, però la setmana passada saltava l'escàndol que s'havia administrat el fàrmac a regidors i que familiars de professionals d'alguns centres havien rebut la vacuna. Ara, en la mateixa línia, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) investiga si ha passat el mateix en una empresa d'ambulàncies de Catalunya. Segons avançava 'Tècnics en LLuita' a Twitter, hi ha sospites que els directius de la companyia també haurien rebut la primera dosi del fàrmac.

El SEM garanteix que empreses adjudicatàries que treballen pel servei sanitari rebin també la vacuna per als seus treballadors, que s'exposen dia a dia al virus, com la resta de personal sanitari. Així, segons afirmen a 'Crónica Global', se'ls han «facilitat els canals de vacunació i s'ha informat les empreses adjudicatàries dels criteris que ha marcat el Departament de Salut». Criteris als quals, segons sembla, l'empresa TSC (Transport Sanitari de Catalunya) hauria fet cas omís. 

El SEM no pot accedir al llistat de professionals d'aquestes empreses 

El SEM, per la seva banda, recorda que no gestionen directament aquestes empreses i que, per tant, «no tenen accés al llistat de professionals» que hi treballen, de manera que es fa més difícil controlar a qui van a parar les dosi i si s'està complint l'ordre de vacunació. De totes maneres, el Sistema d'Emergències assegura en un comunicat que investigarà els fets i els posarà, si cal, en coneixement de l'Agència de Salut Pública, perquè prengui les mesures pertinents.

En la seva denúncia a Twitter aquest dimecres, el col·lectiu 'Tècnics en Lluita' assegura clarament que «directius de l'empresa TSC que no tenen contacte amb pacients ni amb personal sanitari es colen a les vacunacions i són vacunats» i demanen a més, dirigint-se directament a Alba Vergés i al Govern de la Generalitat de Catalunya, que prengui mesures en un assumpte que consideren del tot «intolerable»: «Han d'expulsar immediatament aquestes empreses i demandar aquests 'caradures'».

Ara caldrà esperar que la investigació avanci per saber si, en la primera tongada de vacunació a la citada empresa de transport sanitari, que justament va començar aquest passat dilluns, a més del personal de les ambulàncies, també van rebre la primera dosi de la vacuna directius que de cap manera tenen contacte amb malalts de Covid ni són col·lectiu de risc per la professió i tasques que gestionen. Si les sospites es confirmen i la denúncia sindical és certa, s'espera que les autoritats prenguin mesures al respecte. Està clar que la vacuna, tot i la incertesa que genera, és un bé apreciat al qual molts volen accedir abans d'hora. La polèmica està servida.


Comentaris

envia el comentari