El conseller d'Educació, Josep Bargalló, en la roda de premsa de l'inici del curs escolar

El conseller Bargalló, confinat per un contacte estret amb un positiu de Covid-19

Aquest dimecres ja no ha assistit a la reunió de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, s'ha hagut de confinar al seu domicili per haver estat contacte estret d'un positiu per coronavirus, segons han confirmat a l'ACN fonts del Departament d'Educació. Davant aquesta eventualitat, Bargalló ja no ha assistit aquest dimecres a la reunió de la Diputació Permanent del Parlament de Catalunya. El conseller torrenc haurà d'estar, doncs, deu dies reclòs al seu domicili tal com marquen els protocols sanitaris.

Josep Bargalló havia de defensar a la Diputació Permanent la validació d'un decret, una tasca que, en la seva absència, ha entomat la consellera de Justícia, Ester Capella. El decret que s'ha validat —amb els vots favorables de Ciutadans, JxCat, ERC i el PP— és el retard en l'inici del segons trimestre del curs escolar a l'11 de gener, a causa de la pandèmia de coronavirus

El decret, a més, estableix que es podrà canviar la data d'inici del tercer trimestre i modificar el calendari escolar en funció de l'evolució de les dades epidemiològiques i les recomanacions de les autoritats sanitàries.

Bargalló haurà de comparèixer a la Diputació Permanent

El Parlament ha aprovat aquest dimecres sol·licitar la compareixença a la pròxima Diputació Permanent del conseller d'Educació, Josep Bargalló, —a petició de la CUP— i del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa —a petició del PSC—. 

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha defensat que la petició de compareixença de Bargalló —que s'ha aprovat per unanimitat— és perquè informi sobre les condicions en què s’ha iniciat el segon trimestre escolar pel que fa a la seguretat, la reducció de les desigualtats i el seguiment de les inversions.

Per la seva banda, la portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha demanat a Tremosa informar sobre les gestions impulsades per tal d'aclarir els recents talls de llum en diversos municipis, alhora que li ha reclamat «actuar per a garantir que les empreses elèctriques solucionin aquesta situació».