Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Eliseu Vilaclara, nou director del Meteocat després del cessament d’Oriol Puig

L’exdirector ha estat recol·locat dins del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat després de les seves possibles irregularitats en algunes adjudicacions

Radar meteorològic de Vallirana
Radar meteorològic de Vallirana | CatalunyaDiari

 

La Generalitat ha nomenat Eliseu Vilaclara com a nou director del Meteocat i pren així el relleu a Oriol Puig, que ha estat apartat de la institució després que es trobessin irregularitats al Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) sota la seva direcció. El cessament es deu al fet que Puig hauria fet processos adjudicataris els últims anys amb la seva única firma i sense la validació dels tècnics, cosa que contradiu el procés intern, tal i com va avançar 'CatalunyaDiari' a principis de setembre.

El nou director del SMC, Eliseu Vilaclara, es ex-meteoròleg de TV3 i de TV1 i, nascut l’any 1960, portava des del 1996 vinculat al Meteocat, any en el que la institució va néixer i es va col·locar com a cap de la secció de Predicció. A més, entre els anys 1992 i 1996 va treballar com a tècnic del llavors Departament de Medi Ambient de la Generalitat en camps com la contaminació atmosfèrica, l’ozó troposfèric i la pluja àcida.

A més de treballar com a meteoròleg a les televisions públiques de Catalunya i Espanya, Vilaclara també ha publicat articles en revistes especialitzades i ha participat a molts congressos vinculats a aquesta matèria.

Oriol Puig era el fins ara director del Meteocat
Oriol Puig era el fins ara director del Meteocat | CatalunyaDiari

 

Puig és apartat però segueix al departament

Oriol Puig, germà de l’exconseller Felip Puig, ha estat apartat de la direcció del Meteocat però segueix a dins del Departament de Territori i Sostenibilitat. En aquest sentit, el govern català ha recol·locat l’exdirector dins del mateix departament i, en principi, treballarà des de la secretaria d’Infraestructures i Mobilitat.

Tot plegat arriba després que es destapessin les possibles irregularitats de Puig al capdavant del Meteocat, ja que les adjudicacions irregulars les hauria fet només amb la seva firma, degut a que els tècnics no haurien donat el seu vistiplau perquè els preus que pagava el Meteocat estaven inflats o les condicions de les adjudicacions estaven fixades per tal d’afavorir algunes empreses.

En aquest sentit, l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) està investigant les empreses MCV i ADASA per les seves adjudicacions del Meteocat, ja que es creu que ambdues haurien arribat a un acord en l’adquisició d’equips de la Xarxa de Radars del SMC. A més, alguns informes tècnics del Meteocat no haurien estat elaborats per la mateixa institució, sinó que els hauria fet Danilo Ivovich, empresari molt proper a Oriol Puig.