El director de la Policia Nacional felicita el Nadal amb una imatge de Via Laietana

Francisco Pardo Piqueras ha optat per una instantània on s'observa l'afecte d'alguns ciutadans que es van apropar a la comissaria després dels aldarulls viscuts per la sentència

Comissaria de la Policia Nacional a la Via Laietana de Barcelona
S'han celebrat nombroses manifestacions davant la comissaria de la Policia Nacional a Via Laietana | Cedida

El director general de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras, ha felicitat el Nadal amb una postal a la portada de la qual es reprodueix una fotografia que mostra una escena de l'afecte dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura Superior de Barcelona després dels incidents que van protagonitzar grups independentistes disconformes amb la sentència del Tribunal Superior que condemnava els líders del procés.

La fotografia mostra una nena d'esquena que abraça una agent de la Policia Nacional després d'entregar-li un ram de flors. De fons es veu un altre policia vestit d'uniforme que somriu i diversos dels ciutadans que es van acostar a la Prefectura de la Via Laietana, un dels punts de més virulència en les protestes contra la sentència del Suprem i edifici que els partits independentistes volen tancar per convertir-lo en un museu de la repressió franquista.

Felicitació de Nadal del director de la Policia Nacional, Francisco Pardo Piqueras el 26 de desembre
El director de la Policia Nacional ha felicitat el Nadal amb una instantània de Via Laietana | cedida

La comissaria de Via Laietana va ser escenari de nombroses protestes

La imatge data del 20 d'octubre, sis dies després que es conegués la sentència judicial que va desencadenar les primeres protestes a l'Aeroport del Prat dels convocats per Tsunami Democràtic. El caire violent de la protesta es va mantenir durant uns dies, en què es van aixecar barricades, es van cremar contenidors i es van llançar nombrosos objectes --alguns d'incendiaris-- contra els antiavalots de la Policia i dels Mossos d'Esquadra.

La postal nadalenca que signa Francisco Pardo Piqueras inclou un text entre cometes amb l'article 104.1 de la Constitució Espanyola del 1978: «Les forces i cossos de seguretat, sota la dependència del Govern espanyol, tindran com a missió protegir el lliure exercici dels drets i llibertats i garantir la seguretat ciutadana».

El govern espanyol no descarta el trasllat del cos a una altra ubicació

Durant els dies d'aldarulls a Barcelona, el Govern central va constituir un gabinet de crisi i comandaments de la Policia, la Guàrdia Civil i els Mossos que van seguir els incidents des d'una mateixa sala de coordinació (CECOR). El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i el mateix director de la Policia es van desplaçar a Barcelona i es van interessar pels policies de la Prefectura de Via Laietana.

Primers aldarulls a la Via Laietana de Barcelona
Durant les manifestacions a Via Laietana es va produir aldarulls | Cedida

Al novembre, una proposta d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona va demanar que la Policia abandonés el 43 de Via Laietana, una proposta que va comptar amb el suport del PSC, de BComú i JxCat, i el rebuig de Cs, el PP i BCN Canvi. La ministra portaveu del Govern central, Isabel Celaá, va obrir poc després la porta al fet que aquest cos canviï de seu a la capital catalana en ser preguntada després del Consell de Ministres sobre la iniciativa.

«La Policia Nacional es quedarà a la ciutat de Barcelona», va assegurar la ministra, que tot seguit va matisar que «una altra cosa és que com deia Collboni --amb referència al primer tinent d'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, del PSC-- es pugui localitzar un millor assentament per a la Policia». «Però es quedarà a la ciutat de Barcelona», va afegir.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari