Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, investigats per l’1-O

Sanchis i Gordillo s’hauran de personar al jutjat número 13 de Barcelona el proper 23 de gener | Tot i això, no s’ha especificat el motiu pel qual se’ls investiga

La causa del procés continua aixecant sospites i sumant nous encausats. Ja amb la data del judici establerta, ara els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, seran citats a declarar en qualitat d’investigats en la causa oberta pel jutjat número 13 de Barcelona contra l’1-O.

Si bé és cert que no s’ha especificat el motiu pel qual se’ls investiga, també ho és que Sanchis i Gordillo s’hauran de personar als jutjats barcelonins el proper 23 de gener. En aquesta mateixa línia, però, cal destacar que la causa no és nova, ja que el mateix jutjat ja va cridar a declarar com a investigada a Núria Llorach, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans.

La CCMA, sota sospita

Tot i que no s’argumenta el perquè de la crida, el cert és que ja és la segona vegada que la Corporació Catalana de Mitjans salta a la palestra de l’1-O. De fet, si és va un pèl més enllà i s’engloba el món dels mitjans de comunicació, també hi trobem el cas Jaume Roures, propietari i president de Mediapro.

La Guàrdia Civil, en aquest sentit, apunta Roures com «l’element capital per a la difusió del missatge independentista» i, així mateix, argumenten: «Roures va habilitar un centre de premsa pel Govern per explicar quin era el resultat del referèndum il·legal. A més, també va produir el vídeo de l’1-O, difós a posteriori per TV3, on es narraven els esdeveniments ocorreguts relacionats amb el referèndum, es lloava la figura dels qui van ser capaços de fer-ho possible i es difonien missatges independentistes».

Imatge d'un votant entre policies la jornada de l'1-O a Barcelona
Imatge d'un votant entre policies la jornada de l'1-O a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

TV3 i el rerefons de l’1-O

La memòria de la CCMA sobre l’1-O és clara i àmplia. TV3 i Catalunya Ràdio han servit d’aparell difusor i informador del referèndum amb múltiples programes, reportatges i plataformes. Marca per veure, però, quin és el perquè del requeriment de Sanchis i Gordillo davant la justícia.