Disset treballadors discapacitats no cobren perquè la Generalitat deu 150.000 euros

La Fundació Privada Altem no ha cobrat des del passat mes d’abril i no poden comprar desinfectants ni paper higiènic per la presó de Figueres

Un grup de discapacitats físics treballen en condicions precàries i sense cobrar. La Conselleria de Justícia té un deute d'uns 150.000 euros amb una fundació que dona feina a disset discapacitats físics a la presó de Puig de les Basses, a Figueres, i que fa un mes sense cobrar. Tanmateix, tos continuen treballant perquè no se'ls pugui sancionar.

Els treballadors fan serveis de neteja, però  la falta de pagament de la Generalitat a la fundació des del mes d'abril fa que aquesta última  no tingui diners per pagar ni els sous, ni els productes desinfectants de neteja,  i també ha començat a racionar l'ús de paper higiènic. Aquest personal està contractat per la Fundació Privada Altem, una entitat de referència de la Generalitat per a persones amb discapacitat a la comarca de l'Alt Empordà.

La Generalitat deu 150.000 euros a la Fundació Altem

El Centre Especial de Treball de la fundació ofereix serveis de neteja a empreses, particulars, comunitats de veïns, escoles, instituts, ajuntaments i qualsevol entitat que els contracti, com la Generalitat.  Les brigades de neteja estan formades per oficials de neteja, amb discapacitats físiques i que cobren uns 735 euros mensuals, conjuntament amb treballadors amb discapacitat intel·lectual. Cal destacar, aquests últims sí que han cobrat el seu sou.

Segons ha informat el sindicat CSIF, Central Sindical Independent i de Funcionaris, en un comunicat que ha compartit a les xarxes, la Fundació Privada Altem ha explicat als seus treballadors que la Generalitat no els paga des del passat mes d'abril i que el deute total arriba als 150.000 euros. Des de CSIF Girona han considerat aquesta situació «lamentable» i una «vergonya», ja que els treballadors no han cobrat aquest Nadal i tenen família i persones a càrrec seu.

En aquest sentit,  CSIF ha exigit a la Generalitat de Catalunya que revisi aquest cas i pagui immediatament als seus treballadors. Mentre que per la seva part, fonts de Justícia han admès el deute i han assegurat que aquesta mateixa setmana es procedirà a pagar part dels diners endarrerits. Tanmateix no han concretat la quantitat i encara s'estan resolent els tràmits administratius per poder pagar la resta com més aviat millor.

  • També pots llegir: La Generalitat abandonarà el FLA el gener de 2019.