YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les discoteques alerten que hi haurà «més de 500 festes il·legals» a Catalunya per Cap d'Any

La patronal de l'oci nocturn assegura que té constància de convocatòries per xarxes socials amb centenars de persones

Imatge a contrallum de diverses persones de festa
La patronal de l'oci nocturn alerta que durant la nit de Cap d'Any hi haurà més de 500 festes il·legals a Catalunya. | Cedida

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) ha alertat aquest dimarts que hi haurà «més de 500 festes il·legals» per Cap d'Any a Catalunya per la manca d'oferta regulada per culpa de les restriccions al sector. En un comunicat, la patronal de l'oci nocturn ha dit que molta gent participarà en celebracions il·legals o festes particulars «sense cap seguretat i fins altes hores de la matinada», alhora que ha afirmat que té constància de convocatòries a través de xarxes socials amb la previsió de més d'un centenar d'assistents.

En aquest sentit, FECASARM ha habilitat una bústia per denunciar aquest tipus de convocatòries il·legals i ha avisat al Govern que si no permet una celebració «ordenada, segura i controlada» la situació es descontrolarà. «Estem molt preocupats per les conseqüències de la inexistència total d'oferta d'activitats de restauració i oci nocturn que normalment gestionarien grans multituds de persones de forma controlada i ordenada en aquesta data», ha afirmat la patronal de l'oci nocturn.

Així mateix, l'entitat ha recordat que «totes les hores de celebració en espais adequats són hores de menys de celebració en espais no adequats». Per això, FECASARM exigeix «diàleg» al Govern i que «s'anticipi a la gravetat de la situació», permetent la seva obertura en format restauració amb un horari fins a la 1:30 hores, el màxim permès per l'Executiu espanyol.

Convocatòries que corren per les xarxes socials i aplicacions de missatgeria

FECASARM ha afirmat que «al marge de moltíssimes festes que se celebraran entre amics i familiars sense complir els criteris ni límits sanitaris imposats i sense cap control», la patronal de l'oci nocturn ha assegurat que ha detectat «moltes festes de major magnitud que s'estan convocant entre persones que ni tan sols es coneixen a través de xarxes socials i aplicacions de cites com Tinder, o aplicacions de missatgeria com Telegram".

«Entre elles, festes en les quals es cobra entrada amb quòrums previstos, en alguns casos, de més de 100 persones», ha alertat la FECASARM. L'organització afirma que està enviant al Departament de Salut, ajuntaments i policies municipals les informacions sobre festes il·legals que està recopilant.

Davant les restriccions que el Govern ha decretat, el sector de l'oci nocturn preveu unes pèrdues de 200 milions d'euros per Cap d'Any.


Comentaris

envia el comentari