Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Tasques de neteja a la discoteca Oxygen de Calella, el 12 de juny de 2020

El TSJC rebutja novament la petició d’obrir les discoteques a Catalunya

La patronal lamenta que aquesta mesura afecta unes 40.000 famílies

Tasques de neteja a la discoteca Oxygen de Calella, el 12 de juny de 2020
Les discoteques seguiran sense poder-se obrir a Catalunya | Catalunya Diari

La Sala de Vacances del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) de suspendre la pròrroga del tancament de les discoteques de Catalunya, ha explicat la patronal de l'oci nocturn en un comunicat aquest dijous.

Fecasarm va presentar un recurs contenciós a la resolució de la Generalitat que va acordar prorrogar 15 dies més el tancament de totes les discoteques, i va al·legar que la mesura era desproporcionada i indiscriminada.

Des de la patronal neguen que les discoteques siguin focus de contagi

La patronal nega que aquests locals siguin espais d'aglomeració, tenint en compte que l'aforament està limitat al 50% per la pandèmia, i lamenta que aquesta mesura afecta uns 40.000 llocs de treball.

Així i tot, el tribunal descarta adoptar una mesura cautelar davant la petició de Fecasarm i considera que no procedeix una mesura urgent, «sobretot si es té en compte també a l'efecte de morts i contaminació latent en l'actualitat». Fecasarm ha replicat en el comunicat que considera que «la suspensió és molt urgent atès que està en joc la viabilitat econòmica del 80% de discoteques de Catalunya»

Fecasarm recorda que més de 40.000 famílies «es troben abocades a la ruïna»

En un comunicat emès aquest dimecres, Fecasarm recordava que ja han transcorregut sis dels 15 dies que dura el tancament de les discoteques i, per tant, «les mesures cautelars estan perdent tot el seu sentit». Des de la federació admeten que se senten «indefensos» i subratllen l'impacte que això suposa per l'economia. «Prop de 40.000 famílies que depenen del sector es troben abocades a la ruïna», afirmen..

Per la Federació, la mesura de la Generalitat és «desproporcionada» i parteix de la «falsa premissa» que «les discoteques són llocs tancats on hi ha una important aglomeració de persones que no es coneixen». Per Fecasarm, nombroses discoteques han acreditat que funcionaven «sense pista de ball i amb gent asseguda en taules i cadires i grups reduïts de contacte habitual». A banda, recorda que l'oci nocturn «només suposa el 6% dels brots notificats, segons dades del Ministeri de Sanitat».