Festa

Convoquen una festa il·legal a Banyoles en plena crisi pels rebrots de coronavirus

L'alcalde ha assegurat que les autoritats es troben investigant els possibles organitzadors de la trobada

Lamentable situació la que està sent investigada pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Banyoles, els quals es troben darrere la pista d’un ‘botellón’ organitzat per aquest dissabte. Aquesta «festa epidemiològica» ha estat organitzada a través de les xarxes socials per joves i adolescents de la capital de Pla de l’Estany, i la seva intenció era fer un gran ‘botellón’ a la zona de la Draga aquest pròxim dissabte.

L’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha cridat a la «responsabilitat» de la joventut mentre assegura que les autoritats es troben investigant els organitzadors de la trobada. Tot i això, espera que els joves «reflexionin» i acabin desconvocant la reunió per iniciativa pròpia.

Noguer adverteix sobre aquesta mena de reunions: «Haurem de tancar i perdrem la llibertat»

«Això és molt greu. No es pot incitar als joves a participar en un esdeveniment que no és legal i que va contra la salut pública. S’està investigant qui en són els responsables i, si s’escau, penalitzar-los», ha insistit l’alcalde en una roda de premsa celebrada aquest matí de dijous.

L’alcalde també ha assenyalat que les conseqüències per organitzar la trobada «no són greus», ja que ha pogut localitzar-se a temps, però és obligat «fer una advertència perquè això no vagi a més». Si la situació no millora i se segueixen organitzant aquesta mena de trobades multitudinàries, Noguer no ha dubtat sobre quina serà la resposta de l’Ajuntament: «Haurem de tancar la ciutat i perdrem la llibertat».

El Pla de l’Estany va convertir-se ahir en la comarca gironina amb el risc més alt de rebrot, molt per sobre de la mitjana de la província de Girona. Les dades van descontrolar-se després d’una reunió d’amics a Banyoles a principis de mes, la qual ha provocat un mínim d’onze contagiats mentre s’esperen els resultats dels contactes estrets dels joves. El mateix alcalde, Miquel Noguer, ha confirmat que el municipi es troba ara en «fase vermella» pels continuats brots.

L'alcalde crida a la responsabilitat dels joves: «No és cap broma»

Noguer ha volgut llençar un missatge a la joventut en un moment on els portadors asimptomàtics són el perill principal d’aquesta segona onada i on els joves pensen que la malaltia mai els podrà afectar. «Això va amb tothom, també amb la gent jove. Hi ha persones que estan intubades a l’hospital de vora 20 anys. No és cap broma. Això va amb tothom, no només amb les persones d’una certa edat».

Si no volen pensar en ells mateixos, adverteix l’alcalde, que considerin el mal que poden arribar a fer aquestes reunions i trobades aparentment innocents: «Si són asimptomàtics poden ser els responsables de contagiar a persones de l’entorn més pròxim que sí poden desenvolupar la malaltia amb més gravetat i amb un mal pronòstic. Si tothom no ho vol això, que tothom hi pensi».