Extracció de sang per detectar el coronavirus

Es detecta un nou brot a Banyoles després d'una reunió de joves

Els contagis afecten de moment onze persones, nou de les quals veïnes de Banyoles

Tal com anunciava ahir aquest mitjà, una trobada lúdica entre una vintena de joves ha originat un nou brot de coronavirus a Banyoles. Segons les últimes dades del Departament de Salut, de moment hi ha un total d'11  persones contagiades, 9 de les quals veïnes del municipi, una d'una localitat propera i una que va tenir contacte amb el grup. Això situa el Pla de l'Estany com la comarca amb un risc de rebrot més alt de la regió sanitària de Girona, per sobre de l'Alt Empordà.

No es preveu aplicar mesures excepcionals

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, declarava a 'Diari de Girona' que la transmissió s'hauria iniciat el dissabte 1 d'agost, quan un grup d'entre 20 i 30 veïns de la ciutat i altres localitats properes van celebrar una trobada en un indret de «fora de Banyoles». Posteriorment, alguns dels afectats haurien anat a prendre alguna cosa en un establiment del municipi. 

Fonts municipals i de Salut asseguren que es tracta d'una «cadena de contactes», que són «casos molt localitzats» i que, per tant, no hi ha transmissió comunitària. Miquel Noguer no preveu aplicar mesures excepcionals al municipi perquè ja s'han aplicat a totes les persones afectades i l'entorn familiar i laboral dels qui han donat positiu. L'alcalde ha volgut destacar que de totes les PCR que s'han fet als assistents de la trobada i el seu entorn més proper, les que han donat positiu són una «taxa molt baixa» en relació amb el total. 

Incrementa el risc de rebrot

Durant la darrera setmana s'han registrat 23 nous positius de Covid-19 a Banyoles, 17 més que els detectats la setmana anterior. Això suposa un increment del 283,3%, i el risc de rebrot a la ciutat ha pujat fins al 182,03. En el conjunt del Pla de l'Estany ha ascendit fins a 184,53, per sobre de l'Alt Empordà (152,47), que era la comarca que fins ara registrava pitjors xifres. 

Aquest dimarts es van confirmar 40 nous positius i dues defuncions a la Regió Sanitària de Girona. Amb aquests ja són 8.948 el total de contagis des de l'inici de la pandèmia i 827 les víctimes mortals. A hores d'ara hi ha 30 persones hospitalitzades, 10 de les quals a l'UCI. El risc de rebrot segueix per sota del llindar de risc moderat, tot i que ha experimentat un lleuger augment que el situa en 69,29, mentre que la velocitat de propagació és de 0,95.