Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un supermercat de la franquícia Charter de Consum amb tota l'oferta de productes frescos

La Xina detecta un nou cas de coronavirus importat a través d'aletes de pollastre congelades

Cap de les persones que han estat en contacte han donat positiu
Un supermercat de la franquícia Charter de Consum amb tota l'oferta de productes frescos
Cap de les persones que han estat en contacte han donat positiu | Consum

El virus de la Covid-19 no ens para de sorprendre. Pot ser que sigui perquè encara no el coneixem del tot i perquè cada dia ens sorprèn amb alguna cosa nova. Ara, s'han tornat a trobar restes del virus en un aliment a la Xina, però aquest prové de l'altra punta del món. 

Es tracta d'un lot d'aletes de pollastre congelades que s'han detectat a la ciutat xinesa de Shenzhen, però segons ha publicat 'El Periódico', aquestes són importades des de Brasil. 

Cap de les persones que han estat en contacte han donat positiu

Segons el Centre Local per a la Prevenció i Control de Malalties, s'han detectat restes en la superfície d'aquesta mostra d'aquest producte, i les proves realitzades d'àcid nucleic que es van realitzar també van donar positiu, segons recull el diari 'Global Times'. 

Ha estat per aquest motiu que tot el personal que ha estat en contacte amb aquest producte ha estat sotmès a la prova per comprovar si eren positius, però tots els possibles infectats han estat negatius fins ara. A més, tots els lots que ja havien estat venuts del producte han estat rastrejats i s'han confiscat per part de les autoritats. 

A més, l'organisme de Prevenció i Control de Malalties ha alertat a tota la comunitat que siguin cautelosos a l'hora de comprar carns i mariscs que siguin importats, i que en cas de fer-ho prenguin «precaucions per reduir els riscos d'infecció». 

Coronavirus als embolcalls de gambetes blanques

La Xina no és la primera vegada que es troba amb el coronavirus importat a través d'un aliment d'un altre país. Aquest mateix succés es va detectar a la ciutat de Wuhu, on un empaquetat amb gambetes importades de l'Equador duia restes del virus. També va passar a la ciutat portuària de la província de Shandong, on es va detectar coronavirus a l'embolcall d'una caixa amb peixos congelats. 

A més, el passat 10 de juliol la Xina va decidir suspendre la importació de gambetes blanques congelades d'un total de tres empreses Equatorianes, ja que també van trobar restes del virus als paquets, segons va informar en aquell moment l'Administració General de Duanes.