Les discoteques del Port Olímpic de Barcelona obriran durant tot l'estiu, tot i tenir la llicència caducada

Segons l'Ajuntament de la capital catalana, les concessions dels locals d'oci nocturn van acabar el passat 31 de maig

Pla general del Moll de Mestral, al Port Olímpic, amb diversos locals
Segons l'Ajuntament de Barcelona, les concessions dels locals d'oci del Port Olímpic van caducar el passat 31 de maig. | ACN

Continua el serial sobre la problemàtica dels locals d'oci nocturn del Port Olímpic de Barcelona. La darrera notícia en relació amb la qüestió l'ha donat la tinent d'alcalde d'Urbanisme de l'Ajuntament, Janet Sanz, que ha explicat que els locals que continuen oberts no tancaran fins a finals d'estiu, tot i tenir la llicència caducada.

En una entrevista al programa 'bàsic', de betevé, Sanz ha assegurat que «l’objectiu és recuperar-los com més aviat millor. Si pot ser, durant l’agost o a tot estirar a principis de setembre». La tinent d'alcalde afirma que des del govern municipal estan fent tot el possible per desbloquejar una situació que fa mesos que dura.

Ball de dates sobre la finalització de la concessió

Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), gestor del Port Olímpic des del passat mes d'abril per delegació de competències de la Generalitat, assegura que les concessions van caducar el passat 31 de maig, després de diverses moratòries per part de l'administració municipal. 

Per la seva banda, els concessionaris dels locals esgrimeixen que la suspensió de terminis vinculada al decret de l'estat d'alarma ha allargat el termini de la concessió fins a finals del mes d'agost, arribant a denunciar l'alcaldessa, Ada Colau, per «intimidació»..

En aquest sentit, Janet Sanz atribueix la situació actual a un «problema jurídic» a conseqüència de la pandèmia de coronavirus. Davant aquest bloqueig de la situació, l'AVV de la Vila Olímpica ha mostrat el seu malestar. Així, fa unes setmanes va amenaçar amb mobilitzacions si l'Ajuntament de Barcelona «no es posava les piles».

Els locals del Moll de Gregal, dos anys més de concessió

On l'Ajuntament no té problemes amb els concessionaris és al Moll de Gregal, on va arribar a un acord amb el Gremi de Restauradors per donar continuïtat a l'activitat de restauració mentre no s'hi facin obres. Segons les previsions, els treballs no començaran abans de dos anys, temps durant el qual els restauradors podran mantenir els seus negocis.

En aquest sentit, el consistori treballa en una transformació integral del Port Olímpic, enfocant l'explotació cap a un nou model d'usos basat en l'economia blava, els esports nàutics, una restauració de proximitat vinculada al mar i una gestió sostenible.


Comentaris

envia el comentari