El restaurant Disfrutar de Barcelona reobrirà portes el proper 13 de gener, segons han anunciat aquest dijous els seus responsables. La reobertura estarà condicionada a les limitacions horàries i d'aforament que indiquin les autoritats sanitàries a cada moment.
El local ja va reobrir el 15 de juliol, després del primer confinament, i es va mantenir així fins al 16 d'octubre, quan la Generalitat va ordenar el tancament de la restauració per l'evolució de la pandèmia. En un escenari difícil com aquest, Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch aposten per la creativitat, com a via per demostrar al comensal que són «més vius que mai».
D'altra banda, els cuiners també han anunciat que Compartir, el restaurant que gestionen a Cadaqués, romandrà tancat a l'espera que la situació sanitària millori i que les restriccions permeti «una major mobilitat» entre municipis. La previsió és tornar a obrir portes aquest hivern.
El nou projecte del celler de Can Roca
Els germans Roca preveuen començar a comercialitzar licors destil·lats a partir d'aquesta primavera. Es tracta d'una nova fase del projecte Ars Natura que consisteix en fer begudes i destil·lats a partir de mètodes històrics i també amb herbes típiques de la zona. Fins ara, el projecte se centrava en destil·lar licors per acompanyar els plats que es cuinen al Celler de Can Roca.
L'objectiu és enfocar aquestes begudes a tot el públic i no només al sector de la restauració. A més, la intenció és entrar al mercat amb productes diferents als que ja es comercialitzen i utilitzar alguns dels productes tradicionals que es poden trobar a les Gavarres o en altres territoris de proximitat.
Tastar un vi d'albercoc fins ara era una experiència reservada per als clients del Celler de Can Roca, però aviat podria deixar de ser-ho amb la nova línia de productes que preveuen treure al mercat els germans Roca. Es tracta d'un conjunt de licors destil·lats que intentaran «condensar el paisatge en una copa», tal com ha explicat l'expert en fermentacions, Bernat Guixer.
La nova línia comercial serà una pota més del projecte Ars Natura, que actualment subministra les begudes al restaurant. «És un annex a la cuina», ha afegit Guixer. Aquest projecte consisteix en fer begudes destil·lades i fermentades que no existeixen o que no són habituals de veure.
Un dels exemples més clars són els vins de fruites. «Són molt interessants» a nivell de gust, ha explicat Bernat Guixer, però «no tenen l'estabilitat que tenen els raïms». Per això cal la intervenció de la química per garantir la fermentació adequada.