Bates escolars i motxilles penjades en el passadís de l'escola Cèsar August de Tarragona

Disminueix el nombre de grups escolars confinats per coronavirus

Hi ha 45.998 persones confinades entre alumnes, docents, personal d'administració i personal extern

La situació de la pandèmia del coronavirus a Catalunya, segons les dades actuals, va a la baixa i això també es pot veure a les escoles d'arreu del territori català. El departament d'Educació ha notificat que els grups escolars confinats per Covid-19 són 1.905, 46 menys en les darreres 24 hores. Aquesta dada representa un 2,65% del total.

D'altra banda, hi ha 45.998 persones confinades, 1.201 menys que en el darrer balanç: 43.650 alumnes (-1.127), 2.224 docents i personal d'administració i serveis (-70) i 124 de personal extern (-4). Els positius acumulats són 49.755, 451 més que en el balanç anterior. Es registren 4.120 positius en els darrers deu dies. Pel que fa als centres tancats n'hi ha 7, cinc menys que fa 24 hores. Són al Ripollès (1), la Garrotxa (1), Segrià (1), Baix Penedès (1), Garraf (1), Vallès Oriental (1) i Alt Empordà (1).

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els set centres tancats actualment són el parvulari de Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa), el centre Mare de Déu de Fàtima de Granollers (Vallès Oriental), la Llar d'Infants Vensi d'Almacelles (Segrià), l'escola Núria Morer i Pi-ZER Comte Arnau de Planoles (Ripollès), la llar d'infants de Banyeres del Penedès (Baix Penedès), la llar d'infants privada El Trenet Tutu de Cubelles (Garraf) i l'escola Santa Cecília-ZER Les Salines de Boadella i les Escaules (Alt Empordà).

 

Salut iniciarà la vacunació dels col·lectius essencials la pròxima setmana

El Departament de Salut començarà a vacunar als col·lectius essencials, com policies o sanitaris que no treballen en grans centres, a partir de la setmana que ve. Ho farà a partir de l'arribada prevista per dilluns d'unes 31.700 dosis de la vacuna d'Oxford/AstraZeneca. «Començarem dimecres», va dir el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. A més, preveu iniciar la vacunació a persones de molt alt i alt risc a partir de «mitjans o finals de febrer», però no amb el vaccí d'Oxford.

L'objectiu és «simultaniejar» etapes sempre segons la disponibilitat de dosis. Quan s'arribi a la fase de vacunació massiva, la tercera, es preveu arribar a administrar 150.000 dosis diàries, tot i que es desconeix quan es podrà arribar a aquesta fase. La consellera de SalutAlba Vergés, va assegurar que Catalunya «està preparada per fer una vacunació massiva» i va insistir que el factor «limitant» són les dosis que van arribant a Catalunya.

En aquest sentit, va anunciar que la pròxima setmana està previst que arribin les primeres dosis del vaccí d'Oxford/AstraZeneca, unes 31.700, i això permetrà iniciar la vacunació de personal de col·lectius essencials com bombers, policies, membres de protecció civil o sanitaris que no treballen en grans centres i no estaven inclosos en la primera fase. La setmana següent podrien arribar unes 36.000 i després «inclús es triplicaria», va dir la consellera però mostrant cautela.