Imatge de la Disney Store de Barcelona, ubicada al carrer del Portal de l'Àngel

Disney tanca la seva botiga al centre de Barcelona després de set anys

La companyia nord-americana també tancarà altres cinc establiments a Madrid i se centrarà en el negoci en línia

Disney tanca portes a Barcelona després de set anys. El gegant de l'entreteniment ha decidit abaixar la persiana de la botiga que té al carrer del Portal de l'Àngel de la capital catalana. Així ho ha avançat el portal web 'Idealista', que ha afegit que les cinc botigues que la companyia de Mickey Mouse té en diversos centres comercials de Madrid també tancaran portes de manera esglaonada fins al pròxim mes d'octubre.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El local de Disney a Barcelona, amb més de 500 metres quadrats, era el més gran de la companyia a Espanya. En aquest establiment es venien productes per a nens i adults específics de la capital catalana. A més, com a la resta de botigues del grup, també s'oferien joguines, disfresses i productes de personatges Disney. 

Tancaments a escala mundial

Arran de la pandèmia de coronavirus, amb mesos de tancament i restriccions d'aforament i horaris des del març de 2020, el gegant de l'entreteniment ha decidit un gir en la seva estratègia comercial a Espanya, tancant diverses botigues físiques i apostant pel comerç en línia. A Espanya, Disney tenia fins ara una desena d'establiments, que quedaran reduïts a menys de la meitat.

El passat mes de març, l'empresa nord-americana va anunciar que abans d'acabar el 2021 tancaria el 20% de les 300 botigues físiques que té arreu del món, apostant pel negoci en línia, molt reforçat durant la pandèmia. En un primer moment, els establiments que havien d'abaixar la persiana es localitzaven els Estats Units, però finalment l'ha acabat estenent a altres mercats, en aquest cas Espanya.

L'NBA, l'altre gegant nord-americà que va tancar portes a Barcelona

L'anunci del tancament de la Disney Store de Barcelona arriba un any després que l'NBA Cafè de la Rambla abaixés la persiana, després de gairebé quatre anys d'història. L'establiment, el primer de la millor lliga de basquetbol del món a Europa, va tancar portes a causa de l'estat d'alarma decretat el març de 2020 a causa del coronavirus i ja no va reobrir.

En aquell moment, l'NBA Cafè va emetre un comunicat en què va assegurar que «els efectes de la pandèmia de la Covid-19, ens obliguen a prendre aquesta trista decisió», alhora que van voler «agrair la confiança i els inesborrables moments viscuts amb tots vosaltres durant aquests quatre anys, des que l'any 2016 vam iniciar aquest il·lusionant projecte».