Un dispositiu policial reforçat amb antidisturbis desallotja botellons a Barcelona

Centenars de persones es queden bevent en alguns llocs de la via pública després que els restaurants tanquin a mitjanit

Un dispositiu de Guàrdia Urbana de Barcelona i Mossos d'Esquadra ha desallotjat aquest dissabte a la matinada els botellons del passeig del Born i de la Barceloneta. Ha estat la segona nit de divendres sense toc de queda i la primera en què els restaurants i bars han pogut obrir fins a mitjanit, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) acceptés les mesures demanades pel Gremi d'Hostaleria. 

Passades les 12, centenars de persones han continuat bevent al passeig del Born, sense mantenir les distàncies, fins que desenes d'agents han avançat per desallotjar-les. El mateix ha passat cap a la 1 de la matinada a la platja de Sant Miquel. El dispositiu ha estat reforçat per antiavalots, que han actuat de forma dissuasiva.

'Botellón' sense distància ni mascareta

El dispositiu per evitar les aglomeracions al carrer reforçat amb agents antidisturbis ha fet acte de presència en espais com el Passeig Lluís Companys, on aquesta matinada s'han desallotjat menys persones que en els dies precedents.

El 'botellón' al Passeig del Born ha començat abans que tanquessin els restaurants a mitjanit. A quarts d'una de la matinada desenes d'agents seguits per diversos vehicles policials han desplaçat les persones que estaven bevent al carrer, sense distància de seguretat i majoritàriament sense mascareta.

Una estona després, a la una de la matinada, un dispositiu similar s'ha dut a terme a la platja de la Barceloneta, on centenars de joves també estaven fent el 'botellón'. Els agents els han dispersat.

Quasi 4.000 desallotjats durant la nit als carrers i les platges de Barcelona

Un total de 3.959 persones han estat desallotjades de diferents carrers, places i platges de la ciutat de Barcelona durant la nit d'aquest divendres a dissabte, segons les dades de l'Ajuntament. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han actuat a 38 espais diferents on, passada la mitja nit, es concentraven nombrosos grups de gent bevent a l'aire lliure, de festa, sovint sense mascareta i sense mantenir distàncies de seguretat per les mesures anti-covid.

Del total de desallotjats, el gruix més gran s'ha concentrat a les platges, on els agents de les policies han arribat a fer fora unes 1.200 persones que es concentraven a la sorra i les zones properes.

L'oci nocturn torna a Sitges gràcies amb un assaig clínic amb tests i mascaretes

Cinc bars musicals de Sitges van tornar a viure, aquest passat dijous, una nit de festa. El conegut com a 'Carrer del Pecat' es va convertir en l'escenari d'un assaig clínic que ha permès que 300 persones poguessin cantar i ballar sense haver de mantenir distància de seguretat. Abans, però, totes havien hagut de superar un test d'antígens, i durant tota la nit els presents havien de dur posada una mascareta quirúrgica que els havia facilitat l'organització. 

El sector de l'oci nocturn ha volgut aprofitar l'experiment per a evidenciar la seguretat sanitària de pubs i discoteques, i d'aquesta manera poder accelerar-ne la reobertura.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari