Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Cambrer amb guants i mascareta servint una taula en època de pandèmia

Els bars obriran fins a les dotze de la nit avui mateix per decisió judicial

L'alt tribunal estima les cautelars del Gremi d'Hosteleria de Catalunya contra el decret del Govern | L'aforament dels restaurants també passa del 30 al 50%

Gir, i dels sonats, en el panorama de la restauració a Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) estima les cautelars del Gremi d'Hosteleria de Catalunya contra el decret del Govern, i els bars i restaurants de Catalunya podran obrir fins les 00.00 hores de manera imminent. L'escrit del Tribunal, de fet, especifica que l'ordre es pot efectuar «entre avui i demà». 

El TSJC també ha dictat que l'aforament de l'hosteleria passi del 30% al 50%. 

L'obertura de bars a la mitjanit, imminent

Les mesures entren en vigor tant aviat com es comuniquin a les parts afectades, que podria ser aquest mateix dijous o divendres. Es dona la circumstància que el Govern preveia ampliar l'horari fins les 12 de la nit a partir de dilluns que ve però volia mantenir l'aforament interior al 30%. La resolució adoptada contindrà vots particulars ja anunciats i serà notificada el més aviat possible.

La decisió s'ha pres per l'anomenada sala de discòrdia de la sala contenciosa-administrativa de l'alt tribunal català, ja que reunits els magistrats de la secció competent en la matèria, la secció tercera amb un total de sis magistrats, la votació va quedar tres a tres. La llei preveu la convocatòria de la denominada sala de discòrdia, òrgan col·legiat previst per superar la impossibilitat d'obtenir una majoria. Seguint el torn establert per les normes de repartiment, d'acord amb la matèria, s'han incorporat 3 magistrats a la deliberació de la sala, cosa que feia un un total de 9 magistrat per deliberar.La petició del Gremi d'Hosteleria tenia, en el seu recurs, una sèrie de demandes que van ser desestimades, per la qual cosa la sala només ha debatut sobre les mesures cautelars subsidiàries, és a dir, sobre la segona opció presentada en el recurs.