Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de boira enganxada a Collserola

Ni rastre de la calor d’estiu i empitjora el temps aquest cap de setmana llarg

Tot i un pic de calor divendres, els dies vinents seran de TºC a ratlla, més intervals de núvols i possibles xàfecs en algunes comarques, sobretot dilluns, dia festiu a molts punts

Aquest cap de setmana serà ben llarg per a moltes persones, ja que dilluns és festa a molts punts  de Catalunya per la segona Pasqua. D’aquesta manera, molta gent està especialment pendent de la previsió del temps per fer plans a l’exterior o lluny de casa durant tres dies seguits. En aquest sentit, hem de dir que hi ha un grau d’incertesa important sobre el temps que ha de fer entre diumenge i dilluns, quan un embossament d’aire fred podria fer reaparèixer els ruixats a diverses comarques. 

Fins llavors, hi haurà un cel canviant amb cada cop més intervals de núvols, estones de vent i petites pujades i baixades de les temperatures, sense cap indici de calor d’estiu a la vista, almenys fins a l’inici del mes de juny. Inclús tindrem valors una mica per sota dels que tocaria per l’època.

[predef]telegramcatmeteo-607[/predef]

Divendres 21 de maig

De cara al divendres, 21 de maig, la novetat serà el vent de garbí, que es tornarà a reforçar entre el migdia i la tarda a la costa, però especialment al nord-est, on bufarà reescalfat i es dispararan les temperatures  amb calor destacada. De fet, en aquestes zones, i també a punts de l’oest de Catalunya, es podran assolir màximes d’entre 26º i 31º. Un pic de calor que no es viurà arreu igual, ja que a la costa tarragonina es mantindran semblants. En conjunt, els valors més alts fora de les zones més càlides es mouran entre els 22º i 27º, localment més baixos al litoral. Les mínimes també pujaran clarament amb ben poc fred de nit.

Tot plegat amb alguns núvols baixos al matí entre la costa i prelitoral de Tarragona i Barcelona, però el sol dominarà amb el pas de núvols alts i prims que poden emblanquinar força el cel a estones. Nuvolades inofensives de tarda a punts de muntanya i més núvols a últimes hores al Pirineu de Lleida, on s’escaparan ruixats per l’arribada d’una cua de front,  sobretot de nit.

Mapa de previsió a Catalunya el 21 de maig del 2021
Mapa de previsió per aquest divendres | Catalunya Méteo

Dissabte 22 de maig

Pel que fa al dissabte, 22 de maig, hi haurà més intervals de núvols alts i mitjans arreu del territori, segurament més presents com més a Ponent i nord. Serà un dia de cel canviant i mig ennuvolat a diverses comarques, però de pluja ben poca. Tan sols s’esperen alguns ruixats febles al Pirineu i, puntualment, punts del nord-est i muntanyes del sud, sobretot a la tarda. Les temperatures baixaran més a l’interior i al nord-est, i es mantindran semblants a la resta. Migdia entre suau i càlid en conjunt, puntualment fresc a zones de muntanya.

Mapa de previsió a Catalunya el 22 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dissabte | Catalunya Méteo

Diumenge 23 de maig

El temps pot patir canvis de cara al diumenge, 23 de maig, tot i que hi ha força incertesa encara en aquest sentit. El cel estaria força més ennuvolat en conjunt, i l’embossament d’aire fred ens podria aportar precipitacions a la meitat sud de Catalunya a partir de la tarda i vespre. Serien fenòmens febles i passatgers, però ho haurem d’anar seguint amb atenció. Les temperatures baixarien més. També hi haurà núvols baixos o boires a punts de la costa i de muntanya.

Mapa de previsió a Catalunya el 23 de maig del 2021
Mapa de previsió pel diumenge | Catalunya Méteo

Dilluns 24 de maig

Finalment, el dilluns 24 de maig, dia de la segona Pasqua i festiu a molts punts de Catalunya, el temps podria estar encara més mogut. Segons els últims mapes, podrien caure ruixats a moltes comarques, especialment a les de la meitat oest, Pirineu i Prepirineu, on no es descartarien tempestes. Tot plegat amb un cel molt canviant, vent d’entre gregal i llevant localment intens a la costa i nous canvis en les temperatures.

Repetim que aquest extrem encara és força incert i haurem d’esperar a veure per on acabarà arribant i instal·lant-se l’embossament d’aire fred del nord d’Europa, cosa que serà determinant per saber si a Catalunya ens arribarà més o menys pluja. Sigui com sigui, la calor d’estiu no vol arribar, inclús amb valors una mica per sota del que tocaria. Una situació que es mantindrà, almenys, fins a principis de juny.

Mapa de previsió a Catalunya el 24 de maig del 2021
Mapa de previsió pel dilluns | Catalunya Méteo