Imatge del dispositiu PONDUS, als Barris de Ponent de Tarragona

La primera setmana del dispositiu PONDUS es tanca amb 42 denúncies als barris de Ponent de Tarragona

L'operatiu de la Guàrdia Urbana i els Mossos té per funció millorar la percepció de seguretat als barris

El dispositiu policial PONDUS  tanca la seva primera setmana en funcionament als barris de Ponent de Tarragona amb un balanç de 42 denúncies, una detenció per ordre judicial i més d'un centenar d'identificacions a la via pública. L'operatiu, coordinat entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra, té per funció millorar la percepció de seguretat  als barris i compta amb la complicitat de les diverses associacions de veïns  de la zona.

El dispositiu PONDUS respon a una demanda històrica a Ponent, i el conseller de Seguretat Ciutadana a l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha valorat positivament «que aquesta primera setmana ja ha començat a donar els seus primers fruits» amb «múltiples actuacions que tenen com a objectiu donar resposta a la percepció d'inseguretat» denunciada pel veïnat dels barris. PONDUS va entrar en funcionament el passat 22 d'octubre.

De les 42 denúncies imposades, més d'una vintena són per incomplir les normatives de protecció contra la Covid-19, catorze corresponen a infraccions de trànsit i les quatre restants s'associen a conductes incíviques.