Imatge de la terrassa d'un bar a la plaça Verdaguer de Tarragona

Diverses comunitats relaxen avui restriccions: Tots els canvis que arriben

La lleugera millora dels indicadors de la pandèmia permet flexibilitzar algunes restriccions

Les dades de la pandèmia de coronavirus estan millorant en diverses comunitats autònomes d'Espanya. És per això que s'ha decidit afluixar les restriccions i que les comunitats puguin adaptar-se millor a la situació actual del territori. Ara bé, és possible que amb l'arribada de la Setmana Santa calgui tornar a imposar mesures per evitar un augment de mobilitat i les reunions socials.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

De moment, no s'ha anunciat un consens oficial entre comunitats i Govern, per la qual cosa cada territori imposa les seves mesures respecte al comerç, l'hostaleria i la mobilitat. 

Castella i Lleó afluixa les restriccions de l'hostaleria 

Castella i Lleó ha decidit afluixar les restriccions que afecten l'hostaleria i el comerç. Així doncs, des d'aquest dilluns, els bars i restaurants poden obrir l'interior del local per acollir clients, però sense consumició a la barra i mantenint la distància de seguretat per tal de garantir un aforament del 33%. A més, les taules no poden superar les sis persones. 

Per altra banda, els centres comercials i gimnasos poden tornar a obrir les portes, però mantenint com a màxim un terç de l'aforament total, i en el cas dels centres comercials també a les zones comunes. Tot i això, la resta de mesures es mantenen a la comunitat autònoma.

Catalunya amplia horaris de bars i restaurants

La comunitat catalana, malgrat mantenir encara una de les mesures més restrictives -el tancament perimetral per comarques- relaxa restriccions en l'hostaleria i algun altre sector. Des d'avui mateix, els bars i restaurants poden obrir des de les 7.30 hores del matí fins a les 17 hores de la tarda, sempre amb un aforament màxim del 30% dins el local i mantenint la distància de seguretat. Ara bé, es mantenen tancats aquells locals que estan dins d'un centre comercial.

Pel que fa a l'horari dels sopar, es manté la restricció i, per tant, es pot fer servei a domicili fins a les 23 hores.  D'altra banda, a Catalunya també s'obren els centres cívics per a majors de 60 anys, a les universitats es permet la presencialitat de fins a un 30% i els gimnasos poden obrir els vestidors.

Galícia obre àrees sanitàries i canvia els nivells d'alerta

De moment, la Xunta de Galícia opta per la prudència davant l'actual situació. Tot i això, les àrees sanitàries de La Corunya i Pontevedra, incloses aquestes dues ciutats, deixaran de tenir tancament perimetral conjunt, tot i que alguns dels seus ajuntaments, amb nivells d'alerta encara alts, seguiran tancats.

Així doncs, a La Corunya trobem els municipis de Miño, Ponteceso, Sobrado i Arteixo, i a Pontevedra trobem Cambados, Pontecaldelas i Vilanova de Arousa. Cal esmentar que també hi ha altres municipis que se sumen al nivell d'alerta màxim: a Pontevedra trobem Boborás, A Pobra de Brollón i A Mezquita, junt amb Soutomaior.

Madrid obre diverses zones bàsiques de salut 

La Comunitat de Madrid, una de les comunitats que sempre ha apostat per mantenir les mesures molt més suaus, obre diverses zones bàsiques de salut que fins ara romanien tancades, concretament són tres àrees i un municipi. A més, mentre que les setmanes anteriors sumava el tancament d'algunes zones, aquesta setmana s'ha decidit no tancar cap zona. Ara bé, la resta de mesures es mantenen.

País Basc obre la mobilitat des de dimarts

Una altra comunitat que decideix flexibilitzar mesures és el País basc, tot i que en lloc de ser des d'avui serà des de dimarts. La comunitat torna a permetre la mobilitat dins del territori i, per tant, s'eliminen els tancaments perimetrals de les tres províncies.

D'altra banda, aquest mateix dilluns està previst que s'afegeixi una resolució per regular el desenvolupament de les proves de les Ofertes Públiques d'Ocupació i també de les activitats de temps lliure. La resta de restriccions es mantenen vigents.