La DO Terra Alta rep un premi pel concurs «Grenaches du Monde 2018»

La Cambra de Comerç de Tortosa atorga aquest reconeixement que suposa el colofó a un any d’èxits per a la Denominació ebrenca

El passat dijous 22 va tenir lloc a l’Auditori d’Amposta la cinquena edició dels Premis Cambra, uns guardons que atorga de forma biennal la Cambra de Comerç de Tortosa per «reconèixer l’activitat de les empreses i fomentar la dinamització i el potencial dels empresaris ebrencs», en paraules del president de la Cambra, José María Chavarría. Aquests premis es porten entregant des de la seva creació l'any 1977 i són bastant reconeguts al territori.

Un reconeixement per a la iniciativa de la DO Terra Alta

La  Denominació d’Origen Terra Alta va ser una de les guardonades de la nit, amb un reconeixement per la seva labor en l’organització del Concurs Internacional Grenaches du Monde, que enguany arribava per primer cop a Catalunya i que va tenir lloc a la Terra Alta. Aquest reconeixement suposa el colofó a un any que ha estat molt important per als viticultors i els cellers que conformen la Denominació d’Origen Terra Alta, que ha vist com els seus vins es posicionaven al món gràcies al concurs.

El salt de qualitat dels vins de la DO Terra Alta

En un moment en què la DO Terra Alta ha fet un salt important pel que fa al coneixement i posada en valor dels seus vins, aquest reconeixement és un símptoma més de la bona salut de la qual gaudeix la DO Terra Alta i un bon impuls per seguir reforçant la relació amb el consumidor final.

Garnatxes nacionals i internacionals tastades al certamen de Gandesa
Algunes de les garnatxes nacionals i internacionals tastades al certamen de Gandesa | TarragonaDigital.com

A l'abril es van organitzar unes atractives jornades per als amants d'aquesta varietat que van aglutinar professionals de tot el món. Van venir a conèixer no només les seves virtuts sinó també l'entorn que ofereix la Denominació d'Origen Terra Alta. Sommeliers, enòlegs i periodistes especialitzats, entre d'altres, van formar part de l'exigent jurat que va valorar els més de 850 vins presentats i que es van tastar al celler cooperatiu de Gandesa.