Mentre el tráiler de Vengadores: Endgame aconsegueix en només un dia erigir-se com el més vist de la història amb més de 300 milions de visualitzacions en un sòl dia – sí, el cinema està canviant i les plataformes de vídeo digital són ja el complement perfecte i imprescindible del setè art – les estrenes continuen arribant a les pantalles tarragonines en un desembre una mica desigual entre els grans reclams de final d'any, propostes menors i directament restes de sèrie. Després d'una bona tardor protagonitzada pel cinema espanyol, ara tot gira ja segons la dinàmica dels grans certàmens cinematogràfics – amb els Globus d'Or i els Oscar al capdavant – en un any on hi ha poques pel·lícules preferides per acapara premis i molta varietat.
Trailer de Vengadores: Endgame
Ara mateix, a la cartellera d'Ocine tenim entrants deliciosos com les correctíssimes 'Ralph Rompe Internet', 'Ha nacido una estrella' o 'Viudas' combinades amb produccions menys aplaudides com 'El regreso de Ben', 'Bohemian Rhapsody' o 'El Grinch'. I també hi podeu trobar una raresa a mig camí entre la presa de pèl i la genialitat com és la 'Suspiria' de Luca Guadagnino. I tot això a les portes d'un Nadal que presenta Aquaman i Spiderman com a primers plats pel plat principal que serà 'El retorn de Mary Poppins'. I segur que algun altre descobriment inesperat arribarà abans de reis que ens servirà com de postres dels àpats nadalencs.
De moment aquest divendres les estrenes més destacades són:
' Miamor perdido'
Si us agrada Dani Rovira, el tindreu per partida doble. A més de 'SuperLópez ' arriba aquesta comèdia romántica amb Rovira i Michelle Jenner al capdavant. S'enamoren bojament però aviat tallen la relació. El gat que han adoptat i que es diu 'Miamor' s'escapa durant la discussió. El donen per perdut com l'amor d'ells dos. Però el gat no ha marxat i això provoca una guerra còmica entre la parella amb gags força típics i sense cap altra pretensió que distreure. Pels amants del cinema frívol i de l'estil de Dani Rovira que o agrada molt o no agrada gens.
'Mortal Engines'
Ciutats vives i tecnològicament autònomes han creat un món perillós i que cau pel precipici. Les poblacions menors acaben absorbides per aquestes macro ciutats que lluiten entre elles per dominar el món. Dos joves hauran de lluitar per sobreviure de l'entorn i de les seves històries personals, que acaben esdevenint protagonistes de la història de la humanitat. Argumentalment no aporta gaire cosa ni fuig dels tòpics del gènere de ciència-ficció tipus blockbuster al qual pertany. Visualment és interessant i sembla que hi han posat ganes i diners a l'hora de produir-la. Se li pot donar una oportunitat.
'Ana y el apocalipsis'
Mescla de comèdia, terror, música i fantasia ambientada en un petit poble el vespre abans de Nadal. Comença l'apocalipsis zombie i un grup d'amics es veurà obligat a lluitar, aniquilar i cantar per seguir vius. Emmig del caos els humans acaben comportant-se fins i tot pitjor que els propis zombies en aquesta comèdia delirant i esbojarrada que ens arriba del Regne Unit.
'La búsqueda de la felicidad'
També és anglès aquest drama sobre una dona (Gemma Artrerton, en una de les interpretacions més bones de tota la seva carrera) que viu en una vida aparentment perfecta. En realitat està trista perque se sent atrapada en alguna cosa que li provoca una sensació extranya que li impedeix ser ella mateixa. Amb la seva família perplexa i preocupada, comença un viatge emocional i valent per descobrir qui és realment i com vol viure. El camí no serà gens fàcil.
'Yuli'
Icíar Bollaín s'ha especialitzat en els retrats personals i íntims sigui de personatge o de situacions aparentment senzilles però amb una forta càrrega emocional o social darrere. A Yuli, s'endinsa en la vida del ballarí cubà Carlos Acosta, primer ballarí negre en interpretar alguns dels papers més famosos del ballet, originàriament escrits per a homes blancs. Acosta va ser el primer ballarí del Houston Ballet o el Royal Ballet de Londres durant més de 15 anys i el camí per arribar-hi no és fàcil. El guionista de la pel·lícula és el prestigiós Paul Laverty (guionista habitual de Bollaín i de Ken Loach).
No deixeu de consultar periòdicament la pàgina web d'Ocine on hi trobareu les pel·lícules en cartell amb tota la informació detallada i també les accions especials com la Sessió Nadó, les vendes anticipades d'entrades o la programació de cicles com 'Els grans de l'Art Al Cinema', l''Òpera & Ballet' i els horaris de les versions originals, a més de promocions i sortejos diversos.