Personal sanitari estudiant el coronavirus a Wuhan, zona zero de l'epidèmia el 3 de gener de 2020

Un doctor del Clínic calma l'alarmisme pel coronavirus a Catalunya: «Risc zero»

El Govern es prepara per a la rebuda de visitants i expositors xinesos durant el Mobile Word Congress

Enmig de l'alarma global pel coronavirus apareix una veu que calma els ànims a Catalunya.Xina ha confirmat avui  425 morts per l'epidèmia i 20.619 contagiats a tot el món, 20.438 dels quals són al país asiàtic on s'ha originat el virus. Però la imminent celebració del Mobile World Congress a Barcelona preocupa, pels milers de visitants d'arreu que atreu la cita, a més dels expositors xinesos, com Huawei.

En aquest sentit, el Govern ha fet una crida a la calma  i un especialista en epidèmies català ha assegurat que no cal preocupar-se. El doctor Antoni Trilla ho té clar: «El risc de contraure coronavirus a Catalunya és zero». Paraules tranquil·litzadores que es contraposen a les dures imatges que es filtren, suposadament des de l'hospital de Wuhan, tot i que les autoritats alerten de no creure's tota la informació que es rep a la xarxa.

«Risc zero» a Catalunya, segons un doctor

Antoni Trilla és el cap de Medecina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic, on justament s'està estudiant un possible cas de contagi a Catalunya. El doctor ha posat un punt de tranquil·litat a l'alarmisme que els contagis fora de la Xina estan generant i ha assegurat que la possibilitat que el virus arribi a Catalunya és nul·la, en una entrevista a RAC1. «No hem d'estar espantats per res», aclareix.

El doctor Trilla creu, fins i tot, que no caldria restringir vols a la Xina, sempre que no es dirigeixin en concret a Wuhan i voltants, focus de l'epidèmia. El cert és que aerolínies i grans empreses han pres mesures per curar-se amb salut i prevenir la propagació del virus. Costa Cruceros, per exemple, acaba de vetar l'embarcament als seus vaixells  a qualsevol passatger, visitant o membre de la tripulació de qualsevol nacionalitat que hagi passat o visitat la Xina  continental en els darrers 14 dies.

Escèptic amb la vacuna

Trilla és escèptic amb la vacuna contra el coronavirus  de Wuhan. Creu que és impossible tenir-la abans d'un any. «Abans de treure-la has d'estar molt segur que no té riscos», ha explicat a l'emissora.

El doctor  creu que d'aquí a un mes encara no s'haurà controlat el virus, tot i que possiblement s'alenteix l'augment d'infectats. A més, convida tothom a estar més alerta per la grip comuna  i insisteix amb la importància de rentar-se les mans.

El Govern es prepara per a l'arribada de xinesos al Mobile

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha fet una crida a la calma i ha demanat «no generar un alarmisme innecessari»  en relació amb l'expansió de l'epidèmia de coronavirus i  l'arribada d'un nombre elevat de persones provinents del continent asiàtic i de la Xina per a assistir al Mobile World Congress (MWC) a finals de mes a Barcelona.

Durant la roda de premsa de presentació de la Mobile Week 2020, Puigneró ha assegurat que la Generalitat i el Ministeri de Salutestan preparant els protocols «per si s'hagués d'actuar» i ha insistit a defugir l'alarmisme. «El MWC es desenvoluparà amb tota normalitat», ha assegurat el titular de Polítiques Digitals. El congrés de telefonia mòbil acull des del 24 al 27 de febrer expositors xinesos com Huawei.

També et pot interessar...