Muntatge de César Carballo i Pedro Sánchez.

El doctor Carballo alça la veu contra el Govern espanyol: «És un error»

El doctor César Carballo torna a atacar el Govern d'Espanya després de la seva última polèmica mesura sobre la pandèmia

César Carballo ha tornat a criticar el Govern d'Espanya, cosa que s'ha convertit en habitual des que comencés la crisi sanitària de la Covid. La variant Òmicron segueix provocant milers de contagis a Espanya i no sembla que els nous positius hagin de disminuir en els propers dies. Sanitat notificava més de 372.000 casos de coronavirus des del dijous passat 30 de desembre i una incidència acumulada a 14 dies de 2.295 casos.

Sobre la situació del coronavirus a Espanya i el que ens ve les properes setmanes ha parlat el doctor César Carballo. Carballo ha esdevingut una de les figures més dures per al Govern espanyol després de criticar assíduament les seves polítiques sanitàries en relació amb la gestió de la pandèmia.

César Carballo: «Salvi's qui pugui o infectar-nos tots»

Les vacances de Nadal es van acabant i la tornada a l'escola serà imminent després d'aquesta setmana de Reis. Són diverses les comunitats que volien endarrerir la tornada a classe o fixar un model híbrid, amb una part semipresencial. Però, avui dia, sembla que la tornada serà presencial i es farà el dilluns 10 de gener.

César Carballo fent-se una selfie en un plató de televisió
El doctor César Carballo, molt preocupat per la situació sanitària | Twitter / @ccarballo50
 

Un altre assumpte, sobre el qual ha opinat César Carballo de manera contundent, és la modificació en el protocol de quarantenes. I és que Sanitat vol que s'eliminin per als contactes estrets a infantil i primària.

Per Carballo, que va ser entrevistat dilluns a Más vale tarde, Espanya s'està dirigint cap a una estratègia «com la d'Israel. Traient quarantenes i qualsevol control» i anem cap a un «campi qui pugui o d'infectar-nos tots».

Carballo posa en valor que «cal dir clarament a la població que hem assumit aquesta estratègia». I afirma que cal esperar veure «les dades» que hi haurà després d'aquestes mesures.

El pal de César Carballo al Govern espanyol

«Van totes les estratègies en la mateixa direcció, jo penso que és un error que ens infectem tots perquè hi ha altres maneres d'enfrontar la pandèmia. A veure quant dura aquesta sisena onada, amb la qual s'ha demostrat que és un error haver permès que Òmicron es desenvolupés sense cap mesura prèvia. Els hospitals ja ho estem patint», sentenciava el doctor del Ramón i Cajal.

El doctor César Carballo en una intervenció en el programa de Quatre Horitzó Informe Covid
El doctor César Carballo en una intervenció al programa de Quatre 'Horizonte Informe Covid' | CUATRO
 

Iñaki López, el presentador de Más vale tarde, li ha recordat que en una altra entrevista que va concedir a La Sexta es va parlar d'una incidència de 200 casos. El doctor Carballo ha exposat que amb aquella incidència, i fins i tot sent inferior a 100, «era el moment per haver pres mesures estratègiques». Tot i que admet que «és molt probable que no haguéssim pogut tancar la porta a Òmicron», per la seva facilitat per transmetre's.

«Molta gent ens diu que té por d'anar a urgències perquè sap com estan»

Per finalitzar l'entrevista amb Iñaki López, el doctor Carballo ha parlat sobre la manera de gestionar la sisena onada que duen a terme les autoritats sanitàries. I és que l'adjunt d'urgències del Ramon i el Cajal ha recordat com s'està vivint la pandèmia als hospitals.

«Els antígens a farmàcies han fet que es diagnostiqui molta gent a casa, i per por o perquè no els agafen el telèfon, no ho han comunicat. A més, molta gent ens diu que té por d'anar a urgències perquè sap com estan. Estem al màxim, hem patit les sis onades i patirem també aquesta», sentenciava el doctor a La Sexta.