El doctor Cavadas en 'El Hormiguero'

Els 3 'zascas' del doctor Cavadas a Fernando Simón que molta gent aplaudeix

El prestigiós cirurgià ha avançat que queden un parell d'anys per començar a vèncer el virus

El convidat del passat dijous a 'El Hormiguero’ va ser el doctor Pedro Cavadas, qui és conegut al país pel seu èxit en operacions complicades com, per exemple, les de trasplantaments i reconstruccions. 

 

En el programa presentat per Pablo Motos va parlar de temes generals, de medicina i, per descomptat, també es va pronunciar sobre la pandèmia i la gestió que s'està fent d'ella. 

 

Ell ja va avisar en una entrevista al gener del perill que suposava el nou virus de la Xina i que el país on es va desenvolupar «estava mentint» respecte a la situació que tenien allí. No obstant això, no li van creure i li van titllar d'alarmista. «En un país que no té transparència quan surten notícies amb olor d'alarma no fa falta ser molt llest per a adonar-se».

 

«No em crec que una cosa tan clara i patent no ho veiés ningú. Era evident i tothom ha anat per darrere. Estic convençut que ho vaig veure jo i unes desenes de milers de persones que tinguessin uns mínims coneixements, t’ho asseguro», va dir el doctor en el programa d'Antena 3

Fernando Simón i la gestió de la pandèmia

Seguint la línia de l'epidèmia, Pablo Motos també li va preguntar sobre el treball que ha fet i que està fent Fernando Simón. «Se m'està intentant enfrontar a una persona a la qual no conec ni tinc gens d'interès, com ha de ser, i a ell li passarà el mateix. No ho conec, ni ganes». 

 

«S'ha fet molt malament perquè el resultat» ha estat «molt dolent», ha estat l'opinió que ha expressat a 'El Hormiguero’ sobre la gestió que s'ha fet del virus. «I no sols una vegada, sinó dues, i és més que probable que una tercera. Si el resultat és dolent, és que qui estava al càrrec ho fet molt malament, però no sé qui estava».

 

Imagen del reconocido cirujado Pedro Cavadas en 'El Hormiguero' con Pablo Motos.
Pedro Cavadas s'ha mostrat crític amb la gestió de Fernando Simón | Antena 3

Ell considera que «quan hi ha una catàstrofe de veritat» és totalment necessari que «vinguin gestors» i li «és igual el color», és a dir, el partit polític. «Crec que hi ha professionals en aquest país amb talent suficient per a poder gestionar una situació crítica». 

 

«Per desgràcia l'any 2020 hi ha coses que no tenen solució. Però no li puc dir avui una cosa, demà una altra, demà passat la contrària, després tot era mentida però no passa res». Per tant, «si es paguen impostos, vull que aquests recursos es gestionin per al bé comú».

 

La realitat de la vacuna

«Entenc que calgui explicar mentides a la població, però no veig el motiu», ha dit el doctor Cavades sobre un dels temes que més preocupa la població: la durada de la pandèmia. «Són anys, no mesos» els que queden per davant encara. 

 

«Hi ha propostes de vacuna amb assajos clínics que acceptem com a tal, i si la comencem a administrar massivament, a veure qui es menja les primeres 15-20 encefalitis que produiran qualsevol d'elles», explicava. «Que una vacuna entri en Fase 3 significa que hi ha alguna possibilitat que, en uns anys, sigui eficaç i segura. Si volem una cosa ràpida, cal acceptar que no serà tan segur».

 

El doctor ha dit que per a obtenir una vacuna que sigui bona caldrà esperar almenys un parell d'anys i «fins que estigui vacunat un percentatge de població mundial suficient per a dir que és normalitat, un altre parell d'anys». 

 

«M'agradaria pensar que en un parell d'anys serà opcional i decisió de cadascun, però no ho veig tan ràpid», ha manifestat sobre l'ús de la màscara, que ell considera que va de la mà de la pandèmia i de la seva evolució.