El tan esperat any 2021 ha començat de manera molt diferent de com tots ens esperàvem. Espanya, com molts altres països, està tornant a viure episodis desoladors per aquesta pandèmia que continua florint i fent-se més potent cada dia que passa.
I és que estem immersos en la tercera onada de contagis per Covid-19. Una onada que s'emportava mesos predient, però que des del govern s'ha volgut ignorar. Les festes de Nadal han jugat una dolenta passada als ciutadans espanyols i ara tot comença a cremar amb una intensitat inimaginable.
La veritat és que sobre la taula existeixen algunes dades que espanten i que, en algunes omunitats autònomes, aconsegueixen o superen als viscuts en la primera etapa d'explosió del coronavirus.
Ara mateix, segons apunten els hospitals que comencen a estar desbordats, els contagis, els ingressos hospitalaris i les defuncions per covid no paren de créixer. La realitat és que el sistema sanitari està, una vegada més, a punt d'esclatar en mil trossos.
Per a intentar parar els contagis i davant les mesures del Govern de Pedro Sánchez classificades, per experts sanitaris i científics, com a contradictòries o suaus, el doctor César Carballo demana una petició directament als espanyols. Una petició que fa a través del seu Twitter.
«Avui César compta amb la teva ajuda: autoconfina't»
És una petició iniciada en Change.org i en la qual el doctor Carballo demana ajuda als ciutadans espanyols: «Avui César compta amb la teva ajuda. Ciutadans d'Espanya: Creació d'una comissió independent per a analitzar la gestió de la pandèmia a Espanya».
Tardarás 20 segundos en algo que puede cambiar el futuro de nuestro país. https://t.co/YcWxqthQu6pic.twitter.com/FW6dMp8tWK
— Cesar Carballo (@ccarballo50) September 20, 2020
A més d'aquesta petició, César Carballo, aprofita de nou les xarxes socials, i al costat d'un bon nombre de metges, infermeres i altres sanitaris, demana a la població que prengui la decisió pròpia de l'autoconfinament. El lema és clar i concís: «autoconfina't».
Solo el pueblo puede salvar al pueblo. No podemos esperar a las decisiones de nuestros gobernantes @_anapastor_@carlos__alsina@FerGonzo@julia_otero@MatiasPratsTV@VicenteVallesTV@CristiPedroche@karguinano@jpedrerol@helenaresanopic.twitter.com/WuLlmN46rZ
— Juan Torres Macho (@jtorresmacho) January 17, 2021
En gran quantitat d'ocasions, el televisiu doctor César Carballo ha estat present en el programa 'Horizonte Informe Covid' i sempre ha estat fidel a les seves idees, deixant clar que les autoritats, per a frenar l'onada, haurien de tornar a confinar.
Ara apunta a la responsabilitat de tots nosaltres per a intentar parar al virus, ja que el govern d'Espanya i, en concret, el Ministeri de Sanitat no pren la decisió de confinar-nos.
Però Carballo no està sol en aquesta demanda. Molts altres metges i experts en Sanitat estan reclamant el confinament domiciliari com a mesura imprescindible per a frenar els contagis en la situació actual.
La Sespas prefereix apostar pels confinaments amb condicions
Com en tots els assumptes d'estat, hi ha professionals que opinen diferent o prefereixen buscar altres alternatives. Aquest és el cas de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària (Sespas).
Sespas ha exigit que es prenguin mesures per a reduir dràsticament les interaccions socials en l'àmbit públic, precisament per a poder evitar un confinament domiciliari.
En un comunicat la Sespas considera que el govern central ha d’«exercir el seu lideratge i les seves competències en matèria de legislació i coordinació i proporcionar a les comunitats eines que possibilitin la presa de decisions sense excloure els tocs de queda més primerencs. Arribat el cas i com a mesura més extrema i absolutament excepcional, els confinaments domiciliaris amb condicions concretes».
Donant-li més veu i força al doctor Carballo, l’epidemiòleg José Félix Hoyo, també president de Metges del Món, ha confirmat apostar també pel confinament. «Com menys durament confinem, més persones moriran», ha explicat en la seva entrevista per a Telemadrid.
José Félix Hoyo: «Hem de prendre mesures més dràstiques»
«Desgraciadament és el moment de confinar. Cal limitar els contactes de manera total o parcial i això estem veient que de manera particular és difícil aconseguir-ho. Hem de prendre mesures més dràstiques», ha agregat Clots.