Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un vehicle passant pel costat d'un cartell que indica que accedeix a una zona de restricció sanitària

El document que has de portar per moure’t per Nadal a Catalunya

El document inclou el desplaçament a segones residències o visites a familiars fora de la comarca

Imatge d'un vehicle passant pel costat d'un cartell que indica que accedeix a una zona de restricció sanitària
El document inclou el desplaçament a segones residències o visites a familiars fora de la comarca | Europa Press

Aquest mateix dilluns han entrat en vigor les noves mesures del Govern per a les pròximes setmanes de les festes de Nadal. Unes mesures que han resultat una mica polèmiques a causa de la flexibilització que ha existit en alguns aspectes, alhora de l'enduriment d'altres, com és el cas del tancament perimetral comarcal de tota la setmana sencera. 

Tot i això, i tal com publica TV3, el pròxim dimecres dia 23 de desembre, i fins al pròxim dia 6 de gener — dies que formen les setmanes de Nadal —, els ciutadans podran sortir de la comarca per tal de visitar familiars o persones properes, alhora que el grup bombolla sencer podrà desplaçar-se a una segona residència. 

De fet, segons anuncia el citat mitjà autonòmic, el Departament d'Interior ha elaborat un nou certificat d'autoresponsabilitat, el qual serviria per a acreditar aquesta nova tipologia de desplaçaments. 

De fet, aquest nou document ha incorporat dos punts addicionals, els quals servirien per a aquesta nova normativa pel que fa al confinament comarcal: 

  • «Desplaçament de grup bombolla a allotjament fix».
  • «Del 23 de desembre al 6 de gener, tots dos inclosos, desplaçaments a llocs de residència habitual de familiars o persones properes».

A banda, també s'ha afegit el següent punt en el document que acredita el desplaçament d'entrada i sortida de Catalunya: «Del 23 de desembre al 6 de gener, tots dos inclosos, desplaçaments d'entrada i sortida del territori de Catalunya a territoris que siguin lloc de residència habitual de familiars o persones properes».

La frontera d'Andorra registra un pas constant de cotxes coincidint amb la recuperació de la mobilitat amb l'Alt Urgell

Una de les noves mesures que s'han incorporat, juntament amb el tancament perimetral comarcal, ha estat la reobertura de la frontera entre l'Alt Urgell i el Principat d'Andorra. De fet, aquest aixecament de restriccions de mobilitat, només per als residents de tots dos territoris, s'ha traduït en un degoteig constant de vehicles circulant per la frontera durant les primeres hores d'aquest passat dilluns. 

Per tal de poder passar d'un país a l'altre, però, cal omplir el certificat d'autoresponsabilitat d'entrada i sortida de Catalunya, el qual també permetrà a partir de dimecres anar a visitar familiars al Principat des de qualsevol comarca o a la inversa. Alguns conductors temen que ben aviat hi puguin tornar a haver noves restriccions.

Per la seva banda, des del Consell Comarcal de l'Alt Urgell han fet una valoració positiva de l'aixecament d'aquestes restriccions, tenint en compte «les relacions personals, econòmiques i socials tan estretes que hi ha des de sempre entre l'Alt Urgell i Andorra», tal com ha dit la presidenta de l'ens, Josefina Lladós. Alhora, també ha explicat que aquesta era una demanda que havien fet arribar al Govern les administracions de tots dos territoris i ha detallat que «ha costat molt» aconseguir «assimilar» aquestes dues zones en termes sanitaris.