Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de la Bodega Sopena de Barcelona

Dol a Barcelona per la mort inesperada de Ferran, mític propietari de la bodega Sopena

L'home, que regentava el local des de feia molts anys, ha perdut la vida per causes que es desconeixen

El barri del Clot de Barcelona està de dol. L'actual propietari de la bodega Sopena, un comerç mític amb més d'un centenar d'anys d'història. En Ferran, que regentava la bodega amb la seva mare, va perdre la vida recentment.

El barri barceloní es va llençar al carrer i van omplir la porta de l'establiment de mostres de condol, espelmes i flors. Veïns i comerciants de la zona han quedat molt tristos en conèixer la notícia. En Ferran, el propietari de la bodega Sopena va morir abans d'acabar l'any.

Les mostres de condol han inundat els carrers del barri

El barri del Clot està de dol per la mort del Ferran Sopena, que regentava la bodega Sopena amb la seva mare. El propietari d'aquest local emblemàtic va morir fa pocs dies, abans d'acabar l'any per causes que es desconeixen. La notícia ha sobtat i entristit molts veïns, que han omplert de flors, espelmes i missatges de record la porta de l'establiment, ubicat a tocar del mercat del Clot.

Imatge de Ferran Sopena
Imatge de Ferran Sopena | Betevé

Les mostres de condol també han inundat les xarxes socials. El perfil de Twitter @historiesdebcn ha publicat una fotografia de la porta de la bodega. En aquesta es poden veure les flors, espelmes i missatges que han deixat els veïns a la porta. Amb aquesta imatge adjunten el següent text: «El Clot està de dol. Ens ha deixat el Ferran, de la Bodega Sopena. DEP».

A partir d'aquesta publicació han estat desenes d'usuaris qui han volgut mostrar les seves condolences a la família i coneguts. El Ferran Sopena era un comerciant molt conegut i estimat al barri. I la bodega Sopena, un dels seus establiments emblemàtics, que s'omple sempre els migdies dels caps de setmana de gent que hi queda per fer el vermut.

L'ajuntament la volia protegir

El consistori barceloní està estudiant protegir tres bodegues emblemàtiques del districte de Sant Martí amb l'objectiu de preservar-ne l'essència. La bodega Sopena era una de les tres bodegues de Sant Martí que van ser seleccionades en el marc d'una iniciativa que preveia preservar-ne més d'una trentena a la ciutat.

L'ajuntament va suspendre les llicències i els permisos d'obres perquè no es poguessin fer modificacions mentre s'estudiava si entraven al catàleg de protecció d'establiments emblemàtics. La suspensió va tenir una durada d'un any i en aquest període el consistori va decidir quines bodegues obtenien la protecció.

També es va elaborar un pla urbanístic que especificava les condicions de conservació i manteniment de cada comerç. Val a dir, però que molts d'aquests locals es van reinventar, sense perdre l'essència, aprofitant que feia anys que fer el vermut tenia molts adeptes.