Joan Vilar Adroher

Dol a la cuina catalana: Mor Joan Vilar, xef del restaurant La Plaça del Lladó

Va ser exjugador de futbol

Setmana de dol per a la cuina i el futbol català. Si ahir anunciàvem la mort d'Anna Sas, participant de la primera temporada del programa de TV3 'Joc de cartes', també ens ha deixat el cuiner i propietari del famós restaurant La Plaça de Lladó, Joan Vilar Adroher.

Vilar, nascut al municipi on va néixer el pintor Salvador Dalí i Domenech, Figueres, ha mort als 64 anys.

Era exjugador de futbol

Joan, abans d'endinsar-se en el món de la gastronomia, ja era conegut per jugar a futbol. Fa defensar les semarretes de diversos equips com la del Girona, Figueres, Olot o Banyoles. Així, va participar en retorn de l'equip gironí a tercera divisió.

La Plaça de Lladó

El restaurant de cuina catalana tradicional, es va fer popular per les seves escudelles i els seus rostits. 

A més Vilar, només utilitzava productes de qualitat i de proximitat per als seus plats.

Raimon Carrasco, expresident del Barça, va morir fa unes setmanes

Raimon Carrasco va morir el 20 de març als 98 anys d'edat. Fill del destacat líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) Manuel Carrasco i Formiguera.

A banda de la seva trajectòria política, Carrasco, també va presidir el FC Barcelona entre els anys 1977 i 1978 i va estar vinculat amb Òmnium Cultural, la Fundació Enciclopèdia Catalana i Banca Catalana, que, també, va presidir. 

El 2013 va rebre la Creu de Sant Jordi de la mà de l'aleshores president de la Generalitat, Artur Mas.

Vida

Nascut a Barcelona el 17 de febrer de 1924, va estudiar Dret a l'Insitut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE) i va treballar al Banc Industrial de Catalunya, a l'elèctrica Fecsa i a l'asseguradora Chasyr. 

De Banca Catalana en va ser director i després president.

Considerat un artífex de la modernització de les cambres de comerç, també va ser membre de la Fundació de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i de la Junta d'Òmnium Cultural

El seu actual president, Xavier Antich, va considerar la mort de Carrasco «una gran pèrdua per al país i per a Òmnium».

El va recordar com un «lluitador infatigable per la llengua i cultura catalanes; per la llibertat i la democràcia, recollint el testimoni i la dignitat del seu pare».