Muntatge dues germanes ucraïneses

Dues germanes ucraïneses es retroben a Espanya 20 anys després

El retrobament entre les dues germanes s'ha produït a conseqüència de la guerra a Ucraïna

La guerra entre Ucraïna i Rússia de vegades treu a la llum històries inaudites. Una és la d'aquestes dues germanes ucraïneses que van ser separades fa més de 20 anys, quan una es va quedar a Ucraïna vivint amb els seus oncles i l'altra va ser adoptada per una família a Girona. I fa tan sols cinc dies, les germanes s'han pogut retrobar a Espanya.

Tatiana i Angélica, que així es diuen, no havien pogut tornar a trobar-se des que tenien 6 i 5 anys respectivament. La culpa de tot això la va tenir un passat difícil. Totes dues van néixer a Ucraïna filles de la mateixa mare, però de diferent pare.

Durant els seus primers anys de vida a Odessa, la seva mare va estar absent i només es tenien l'una a l'altra. Però, després de la seva mort, Angèlica va ser acollida pels seus oncles a Ucraïna, mentre que Tatiana va acabar en un internat de nens orfes, i, posteriorment, va ser adoptada per una família catalana.

Un retrobament produït gràcies a les xarxes socials

Dues germanes ucraïneses
Tatiana i Angélica es van retrobar gràcies a les xarxes socials el 2019 | Telecinco

 

El 2019, Angélica va trobar a través de Facebook la seva germana Tatiana: «Em va enviar un missatge dient-me que buscava la seva germana d'Ucraïna i em preguntava si era jo», explica Tatiana. Va ser llavors quan van reprendre la relació, malgrat que van necessitar l'ajuda del traductor de Google, perquè Angélica no sabia parlar espanyol i Tatiana havia oblidat l'ucraïnès. «Vaig voler oblidar el que havia viscut a Ucraïna», confessa la germana gran.

Un cop es van veure les cares per Skype, van començar a plorar. A mesura que van anar parlant dia a dia, van anar recuperant la relació de germanes que tenien abans.

Fins que Ucraïna va ser envaïda per les tropes russes. En aquell moment, Tatiana va alertar la seva germana: «Quan vaig començar a sentir el que estava passant a Ucraïna, li vaig dir: "Prepara't, perquè no sabem què pot passar"».

Ciutat d'Odessa a Ucraïna
Angélica explicava a Tatiana la situació del país des d'Odessa | Europa Press

Angèlica va anar explicant a Tatiana l'avenç de la guerra, com queien les bombes i el so de les sirenes. La germana gran explica que «li vaig dir que es podia venir a Espanya, però al principi es va negar per por i per com era de complicat arribar fins a Polònia. Al final, amb l'ajuda de la meva mare, l'hem pogut portar fins aquí».

I és que gràcies a la mare adoptiva de Tatiana van poder treure Angèlica del búnquer on es refugiava dels atacs russos i ha viatjat fins a Espanya. Per fi ha pogut abraçar la seva germana després de més de 20 anys sense veure's.

▶️ Problemas en España por la guerra en Ucrania: Los supermercados se quedan sin algunos productos básicos

Les emotives històries darrere de la guerra a Ucraïna

Aquesta no és l'única notícia increïble que ens deixa la guerra a Ucraïna, sinó que durant els darrers dies s'han pogut conèixer altres històries semblants. Com el cas d'un nadó en un tren que s'acomiadava del seu pare, que s'havia de quedar a Ucraïna, perquè els homes entre 18 i 60 anys estan obligats a romandre al país.

Una altra notícia que es coneixia era la d'un nen que va recórrer la frontera ucraïnesa amb un telèfon apuntat a la mà, la mare no va poder viatjar amb ell i el va ficar en un tren cap a Eslovàquia.