Muntatge fotogràfic de Volodímir Zelenski ​i Vladímir Putin

El president d'Ucraïna fa un anunci determinant per a la guerrra

Zelenski ha anunciat que la guerra podria estar arribant a la seva fi

Fa 35 dies que va esclatar el conflicte bèl·lic entre Rússia i Ucraïna arran que Vladímir Putin posés en marxa una «operació militar especial» per «desmilitaritzar i desnazificar Ucraïna».

Des del 24 de febrer passat, els bombardejos i les morts han estat constants. No obstant això, per fi arriben bones notícies des d'Ucraïna. I és que tot apunta que la guerra podria acabar molt aviat, així ho ha anunciat Volodímir Zelenski, el president d'Ucraïna.

La invasió de Rússia «està arribant a la seva fi»

Volodímir Zelenski ha assenyalat que la invasió de Rússia «està arribant a la seva fi». I és que Moscou ha anunciat que reduirà dràsticament les seves operacions en alguns territoris d'Ucraïna, més concretament a Kíev i Txernígov.

«L'enemic rus porta a terme la retirada d'unitats individuals dels territoris de les regions de Kíev i Txernígov», va exposar el Comandament General de les Forces Armades d'Ucraïna a la seva última part militar del migdia.

Imatge d'un tanc i un edifici destruït pels bombardejos a Mariúpol
Més de 300 persones han mort al bombardeig al teatre Mariúpol | Europa Press

Tot i això, el president d'Ucraïna ha assenyalat que no reduirà els «esforços de defensa». Malgrat que Rússia hagi anunciat una reducció en els seus atacs, la veritat és que els bombardejos no han cessat. Per aquest motiu, Ucraïna no té pensat reduir les tropes de defensa.

«Sí, podem qualificar de positius els senyals que escoltem des de la plataforma de negociació, però aquests senyals no silencien les explosions dels bombardejos russos», sentenciava Zelenski.

▶️ Un Policía Nacional narra su huida de la guerra de Ucrania: Desgarrador

Els bombardejos a Ucraïna no cessen

El líder d'Ucraïna ha posat èmfasi que els bombardejos per part de Rússia continuen. «Mariúpol està bloquejat. Els atacs aeris i amb míssils no s'aturen. Aquesta és la realitat», va assenyalar Zelenski.

A més, va recordar que aquest mateix dimarts es va haver de dur a terme una operació de rescat a Mikolaiv. L'edifici de l'administració regional va quedar destruït després dels atacs dels míssils russos i aquesta ofensiva ha deixat un total de 12 morts i 34 ferits.

Segons el president d'Ucraïna, l'atac es va produir «de manera insidiosa». Després de recordar-ho, va insistir en la importància de mantenir les tropes del país, malgrat l'anunci de Rússia. Les Forces Armades d'Ucraïna, els serveis d'intel·ligència i tots els que s'han sumat a la defensa «són avui l'única garantia de la nostra supervivència, com a poble, com a Estat», va insistir.

Cadàvers després d'un atac de l'exèrcit rus a Ucraïna
Diversos cadàvers a terra després dels bombardejos a Ucraïna | Europa Press

 

Rússia comença el replegament de les seves tropes a Kíev, però té com a objectiu Dombàs

L'exèrcit de Rússia va iniciar ahir el replegament de part de les tropes de Kíev i els seus voltants, i també de Txernígov. El principal objectiu de les tropes del país liderat per Putin és la conquesta de Dombàs.

Dombàs és ara l'objectiu primordial de la campanya militar a Ucraïna. Un territori que està ubicat a l'est d'Ucraïna, molt a prop de la frontera amb Rússia.

Zelenski va apuntar que «no cal perdre la vigilància. La situació no ha esdevingut més fàcil (…) L'exèrcit rus encara té un potencial significatiu per continuar els atacs contra el nostre Estat».

Refugiada ucraïna
Alguns ciutadans d'Ucraïna han pogut refugiar-se en altres territoris limítrofs | Europa Press

 

Ucraïna no confia en les negociacions que duu a terme amb Rússia

Ucraïna i Rússia porten dies sota negociacions. Tot i això, Zelenski ha insistit que no confia en les paraules de Putin. «No veiem cap raó per confiar en les paraules de certs representants dʻun Estat que segueix lluitant per la nostra destrucció», assenyalava.

Caldrà esperar per veure si la reducció de l'activitat militar per part de Rússia a Ucraïna té la finalitat de contribuir a signar un acord de pau.