Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Faristol d'Esquerra Republicana de Catalunya

Dol a Esquerra (ERC) per la defunció d'una regidora i cap de llista del partit

Mònica Hill i Giménez va liderar la llista republicana a Vilafranca del Penedès a les eleccions municipals

Esquerra Republicana està de dol. Aquest dijous a la tarda la secció local partit ha informat que la regidora de Vilafranca del Penedès i cap de llista dels republicans en aquest municipi, Mònica Hill i Giménez, ha mort aquest dijous. En un missatge a les xarxes socials, ERC Vilafranca ha anunciat que «lamentem comunicar-vos que la nostra companya ens ha deixat aquesta tarda. Una gran dona, lluitadora i compromesa, que ha deixat petjada en tots nosaltres i a la nostra vila. Que la terra et sigui lleu». Des de l'Ajuntament de Vilafranca també s'han fet ressò de la trista notícia de la defunció de Hill «arran de la malaltia que patia des de feia uns mesos».

Cap de llista i regidora d'ERC a Vilafranca del Penedès

Mònica Hill era militant d'Esquerra Republicana de Catalunya des del 2011. Quatre anys després, el 2015, iniciava la seva trajectòria com a regidora a Vilafranca del Penedès i al 2019 encapçalaria les llistes republicanes a les eleccions municipals en aquesta població. En els darrers dos anys, a més, Hill havia estat consellera al Consell Comarcal de l'Alt Penedès

Hill també comptava amb un ampli bagatge en el teixit associatiu i polític de la ciutat, havent-se involucrat en projectes com el Moviment de Defensa de la Terra, l'Assemblea d'Unitat Popular, la Plataforma pel Dret a Decidir, l'Associació de Veïns del Centre o el Col·lectiu Ecologista Bosc Verd.

Després d'expressar el condol a familiars i amics, l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha decretat tres dies de dol oficial al municipi. Les banderes de l'edifici de la Casa de la Vila onejaran a mig pal i la del balcó consistorial lluirà un crespó negre. Així mateix s'ha decretat la suspensió de tots els actes públics oficials, lúdics i festius del municipi.