Pedro Sánchez anuncia un gir de la pandèmia a Espanya: «Serà al juny»

Espanya rebrà 13 milions de dosis de Pfizer el mes de juny, la major remesa des de l'inici de la vacunació

«Un salt de gegant». Així ha definit Pedro Sánchez l'arribada de 13 milions de dosis de Pfizer a Espanya el mes de juny. El president espanyol ha fet l'anunci durant un acte oficial al Palau de la Moncloa, en què ha remarcat que es tracta del major subministrament de vacunes que ha rebut el país des de l'inici de la vacunació.

La bona notícia arriba en ple procés de vacunació, que està agafant ritme de creuer a Espanya. Ja s'han administrat 20 milions de dosis de les 23 que s'han entregat a la comunitats autònomes. Això vol dir que 6,5 milions d'espanyols ja han rebut les dues dosis de la vacuna, un 13,7%.

L'objectiu segueix sent vacunar 33 milions d'espanyols a finals d'agost. Una xifra cada vegada més a prop, tenint en compte que més de 14 milions d'espanyols ja han rebut una dosi (el 30%). El president del govern espanyol va anunciar la setmana passada que queden 100 dies per arribar a la immunitat de ramat a Espanya.

Les esperances de l'executiu augmenten amb l'anunci de l'arribada massiva de vacunes al juny. El president espanyol ha aprofitat un acte amb motiu de la reforma de l'article 49 de la Constitució per llançar la notícia: «Durant el mes de maig, el nostre país va fer un salt de gegant en l'arribada de vacunes. Serà un nou salt endavant en la vacunació i la recuperació econòmica. Vull anunciar que rebrem 13 milions de Pfizer el juny i passarem d'1,7 milions a 2,7 milions setmanals».

Es tracta d'una empenta més en la carrera cap a l'objectiu de la immunitat de grup, que segueix sent l'única solució per superar definitivament la pandèmia. Sánchez ha agraït a tots els sanitaris «per la seva excel·lent actuació en l'execució de l'estratègia de vacunació en la major campanya de vacunació de la història del nostre país i de la humanitat».

S'estan complint els objectius

El president de govern espanyol es va mostrar convençut del compliment dels objectius, que fins ara «estem complint rigorosament». Sánchez va presentar a l'abril un calendari de vacunació segons el qual la setmana del 3 de maig hi hauria 5 milions d'espanyols amb la pauta completa «i així ha estat». Segons les previsions de l'executiu, en la primera setmana de juny hi haurà 10 milions vacunats i «amb els 13 milions de noves vacunes anem en línia recta cap a la immunitat de grup».

Va tornar a fer referència a la seva promesa dels 100 dies: «Queden 97 dies per aconseguir la immunitat de grup i poder superar la pandèmia». I també va parlar de la vacunació de persones amb discapacitat, assegurant que «són una part prioritària de la vacunació, un procés que es va realitzant i adaptant amb les dosis i instruccions de les autoritats sanitàries». En aquest sentit, ha destacat que la priorització segueix «criteris ètics, amb la màxima evidència científica».


Comentaris

envia el comentari