Camp de futbol

Dol al futbol espanyol: mor un jove futbolista de 20 anys en ple partit

El Club Esportiu Madridejos lamenta la pèrdua d'un dels seus

Hadi Abo Bala era un jove futbolista de només 20 anys que jugava al Club Deportivo Madridejos, equip de Toledo. El futbol era la seva gran passió i ho practicava de manera semi professional en aquest equip de Primera Preferent.

Tot i això, durant el partit d'aquest diumenge que enfrontava el Madridejos de Toledo contra l'Sporting Cabanillas, Hadi Abo Bala ha patit d'un esvaïment i ha perdut la vida tràgicament. D'aquesta manera, la seva mort se suma a la llarga llista de desgràcies que sacsegen el món del futbol espanyol.

El Club Esportiu Madridejos lamenta la mort de Hadi Abo Bala

Tal com relaten els assistents al partit de diumenge, Hadi Abo Bala estava disputant amb total normalitat la trobada i res no feia imaginar el que estava a punt de passar.

Eren exactament les 17:13 de la tarda quan totes les mirades es van dirigir cap a Hadi Abo Bala. El jove nigerià de 20 anys queia desplomat sobre el terreny de joc al minut 39 de la primera meitat i començava a convulsionar al centre del camp.

Ràpidament es van començar a sentir els crits d'alarma dels seus companys i el 112 va atendre les diverses trucades que provenien des de l'estadi del Club Deportivo Madridejos. Fins al camp de futbol es van desplaçar diverses unitats mèdiques, però lamentablement, Hadi Abo Bala va perdre la vida sobre la gespa.

Foto del camp de futbol El Olivar de Saragossa.
Dot per la mort de Hadi Abo Bala | Espanya Diari | CatalunyaDiari

L'estadi del Club Esportiu Madridejos disposava d'un desfibril·lador

Just en el moment en què Hadi Abo Bala va caure a terra, tots van témer el pitjor. Les convulsions eren evidents i el pànic es va apoderar del públic. Tot i això, entre els assistents que observaven el partit, un sanitari es va aixecar ràpidament i veloç per intentar ajudar el jugador del Club Esportiu Madridejos.

Des de fa uns anys, per norma, als estadis de futbol amb un aforament superior a les 500 persones s'ha de comptar amb un desfibril·lador. El sanitari ho sabia i va intentar actuar com més aviat millor, però Hadi Abo Bala es trobava en una situació crítica i només ho va poder intentar.

Els esforços de tot el món van ser en va. I és que, a més del voluntari que va aparèixer de les grades, els equips mèdics que van arribar a l'estadi després de les trucades d'auxili van estar gairebé 25 minuts intentant reanimar el jove Hadi Abo Bala, però no van tenir èxit.

Hadi Abo Bala deixa consternat tot el Club Esportiu Madridejos

Després de la mort de Hadi Abo Bala, els equips rivals i la Federació de Futbol de Castella-la Manxa van voler mostrar tot el seu suport als companys i familiars del jove.

Els missatges de condol i les mostres de solidaritat no van trigar a arribar fins al Club Esportiu Madridejos, que es troba en estat de xoc després de la mort de Hadi Abo Bala. Amb només 20 anys, el noi ha perdut la vida fent el que més volia. La seva passió era el futbol i el practicava al Madridejos de Toledo.

Un cop més, la tragèdia torna a sacsejar l'esport rei, deixant de manifest la importància dels controls i revisions mèdiques per a tothom que vulgui practicar-lo. En molts estadis i centres públics hi ha desfibril·ladors que ajuden a combatre els atacs cardíacs, però no sempre és suficient.

La mort de Hadi Abo Bala n'és una clara mostra, ja que malgrat que va ser atès ràpidament per un sanitari que es trobava a la grada de l'estadi, res no es va poder fer per salvar-li la vida.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp