Muntatge fotogràfic amb Alfredo Belio i la seu del PP

Dol al Partit Popular: «Ens ha deixat el nostre company i amic»

Alfredo Belío era un conegut militant popular que va ser regidor de Jaca durant dos anys

El Partit Popular ha lamentat en les últimes hores la pèrdua d'un altre dels seus militants, Alfredo Belío. Segons han informat a les seves xarxes socials, la salut de Belío havia empitjorat en els últims dies i, fins i tot, va ser ingressat d'urgències. Finalment, no ha pogut superar-ho.Alfredo Belío era un conegut militant del PP a Aragó, a la ciutat de Jaca. Va exercir com a regidor durant dos anys en la legislatura 2011-2015. Tot i això, va néixer a Aragüés del Puerto, a Osca.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Fonts del partit han indicat a les xarxes socials que Belío patia càncer. Els seus companys de Jaca el descriuen com una persona molt amable, afectuosa i disposada a ajudar.

Durant els últims anys, tot i que ja s'havia jubilat, havia mantingut la seva militància i la seva passió pel partit. Fa tot just una setmana, va visitar la nova seu del PP a Jaca, que encara no s'ha inaugurat. Segons apunta el seu cercle més proper, Belío estava molt il·lusionat pel projecte.

«Ens ha deixat el nostre company i amic Alfredo Belío. Una gran persona, amable, afectuós i sempre disposat a ajudar», asseguren.

Els populars afegeixen que «la pèrdua és immensa. Sempre estarà en els nostres cors».

El diputat popular Mario Garcés s'ha mostrat desolat. «No hi havia cap setmana en què no m'enviés un missatge. I sempre amb molt d'afecte», explica.

Garcés ha afegit que l'últim missatge que va rebre d'Alfredo Belío va ser «fa sis dies». «Avui Alfredo ha marxat, però cada diumenge esperaré el seu missatge. I guanyarem, Alfredo», manifesta el diputat.

Per finalitzar el seu missatge, Mario Garcés ha insistit que «Jaca avui guarda dol».

El president del PP aragonès, Luis María Beamonte, també ha tingut paraules per acomiadar-se d'ell. En el seu compte de Twitter ha publicat un missatge de suport a la família i ha recordat la seva figura.

«Sempre ens quedarà el seu compromís, la seva entrega per el Partit Popular i Jaca. Et trobarem molt a faltar, company, estimat amic. El nostre cor està amb la seva família», ha escrit.


El funeral es va celebrar ahir dimecres, 7 de juliol a les 11:15 hores a la Catedral de Jaca. La seva família i el seu cercle més proper van acomiadar-se d'ell. Després de la cerimònia es va traslladar el cos al cementiri de Aragüés del Puerto.

Una carrera dedicada a la cuina

La trajectòria professional d'Alfredo Belío Larripa ha estat llarga i no sempre ha estat lligada a la política. De fet, el seu càrrec més important va ser entre 2014-2015, quan va ser regidor de Jaca.

Es va involucrar en el projecte polític de Víctor Barri, que va arribar a ser alcalde durant aquesta legislatura substituint Eva Llavona. Es va presentar a la seva llista per a les eleccions de l'any 2015, però anava en el lloc número 9 i es va quedar sense acta.

Més enllà de la política, Belío va desenvolupar part de la seva carrera com a cuiner. Va arribar a ser cuiner a la penya Charumba i va acabar exercint a l'Escola Militar de Muntanya i Operacions Especials (EMMOE), on es va jubilar.