Dos caixers exteriors del Banc Santander

La sorpresa de Banc Santander de les últimes hores: podria anar clarament a més

Banc Santander pren una nova decisió amb el propòsit d'incrementar els seus ingressos

A Banc Santander respiren una mica més alleujats després de l'ensurt de dimarts passat a la borsa . El valor de les seves accions continua remuntant, alhora que es preveu un nou creixement a mitjà termini. Han pres noves mesures per continuar elevant els seus ingressos i beneficis.

El sector de la banca va patir una caiguda general fa uns dies després de l'anunci del Govern d'Itàlia. La seva intenció era implantar un impost als beneficis de les entitats transalpines, però la mesura de l'executiu es va saldar amb una important caiguda dels valors dels bancs a la borsa de Milà.

De retruc, tampoc es van salvar de l'ona expansiva les entitats espanyoles, que van patir pèrdues dimarts. Es va tractar de quelcom temporal després que Giorgia Meloni canviés de postura i introduís una sèrie de condicionants en aquest tribut.

Banc Santander es va encarregar de dissipar qualsevol mena de dubte d'una manera molt ràpida. Dijous ja estava entre els valors de l'Ibex 35 amb més avenços. Sens dubte, això suposa magnífiques notícies per a l'entitat presidida per Ana Botín.

Va intentar incrementar els seus ingressos

Al banc càntabre no s'aturen i busquen noves accions per continuar creixent. S'acaba de saber que està liderant de manera activa la compra de deute espanyol, publica El Español.

Pla general de l'exterior de l'edifici de la seu del Banc Santander
Santander ha aconseguit recuperar-se de la caiguda de dimarts a la borsa | España Diario TIPS

Compta amb una cartera que arriba als 116.000 milions i el 22% de la quantitat esmentada correspon a abonaments d'Espanya. Això suposa, per tant, uns 25.520 milions. D'aquesta manera, superen amb escreix els 20.570 milions comptabilitzats el primer semestre del 2022. L'objectiu que es fixen és ampliar encara més aquesta exposició per aprofitar rendiments superiors i, també, per incrementar els ingressos.

Més en l'aspecte tècnic, si reparem en els mínims de juny a la zona dels 3 euros, s'aprecia una formació de mínims creixents. Això ha conduït el banc a buscar la seva resistència més immediata als màxims registrats a l'abril, que van arribar a 3,64 euros.

Si aquesta resistència se supera en base tancaments, no trobaria impediments al camí fins a arribar els màxims de març, que van ser de 3,80 euros. En efecte, el buit baixista d'aquell període ja ha estat tancat, assenyalen en aquest web.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Això fa pensar que les adquisicions que duen a terme estan orientades cap a aquest propòsit. La següent fita que es marquen seria assolir els 4 euros per acció.

Es respira molt d'optimisme al Banc Santander . Les mitges mòbils més representatives: curt, mitjà i llarg termini estan en aquests instants a l'alça. El nivell de sobrecompra de les últimes setmanes s'ha rebaixat de manera considerable. Amb això, els valors tenen més opcions de continuar pujant.

Primer pla del logo exterior de Banc Santander
L'entitat d'Ana Botín continua millorant les seves dades | Europa Press

Santander, el banc amb millors dades a la borsa

El Banc Santander es presenta com el valor bancari amb millor comportament a l'Ibex 35 durant el 2023. S'eleva un 30,6% amb la capitalització borsària al voltant dels 59.150 milions d'euros.

De fet està superant totes les expectatives que s'havia marcat. Així ho indiquen els analistes de Bankinter. Durant els sis primers mesos de l'any, va obtenir un benefici de 5.241 milions, quan l'estimació arribava als 5.144 milions.

L'expert Rafael Alonso assenyala al portal 'Estrategias de inversión' que l'augment del marge d'interessos compensa la inflació i l'esforç en provisions. Pel que fa a àrees de negoci, Espanya destaca juntament amb Mèxic i el Regne Unit, però «Brasil acusa la pressió en marges». Santander passa per un gran moment i tot fa indicar que aquesta escalada no s'aturarà en un intent per continuar creixent.