Dolor y gloria, Almodóvar

'Dolor i glòria', la pel·lícula rodada per Almodóvar a València, elegida per als Òscars 2020

Ha estat escollida per a representar a Espanya en la 92 edició dels premis Òscars

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya ha elegit la pel·lícula 'Dolor i glòria', dirigida per Pedro Almodóvar, per a representar a Espanya en la 92 edició dels premis Òscars, que s'entregaran el 9 de febrer de 2020.

Es tracta de la tercera volta que una pel·lícula dirigida pel cineasta manxec opta a la  categoria de Millor pel·lícula de parla no anglesa, un premi que va conseguir en 1999 per 'Tot sobre ma mare' i per al que va ser candidat en 1988 amb 'Dones a la vora d'un atac de nervis'.

A més, Almodóvar va ser guardonat amb ell per 'Parle amb ella', pel·lícula amb la que també va ser candidat a l'Òscar a Millor direcció. 'Campions', dirigida per Javier Fesser, va ser elegida per a representar a Espanya en la passada edició dels Òscars, encara que finalment no va conseguir colar-se entre les favorites de l'Acadèmia de Hollywood.

Fins a hui, només quatre pel·lícules espanyoles s'han alçat amb el premi en la categoria de 'Millor Pel·lícula de parla no anglesa': 'Tornar a començar', de José Luis Garci; 'Belle Époque', de Fernando Trueba; 'Tot sobre ma mare', de Pedro Almodóvar; i 'Mar endins', d'Alejandro Amenábar, que a més va ser l'última pel·lícula espanyola que va optar a l'Òscar en esta categoria.

També pots llegir...