Un guàrdia civil demana 10.000 euros a Òmnium per un delicte contra el dret a la pròpia imatge

Es tracta de l'agent que durant el judici per l'1-O va definir la bandera de l'entitat com «un tros de tela quadrada, verda, amb un pal»

Jordi Cuixart és el president d'Òmnium
Les declaracions de Jordi Cuixart en un dels actes d'Òmnium durant el judici per l'1-O | Catalunya Diari

Un agent de la Guàrdia Civil demana a Òmnium Cultural 10.000 euros en el marc d'una demanda judicial per un delicte contra el dret a la pròpia imatge. El policia ha presentat la denúncia al jutjat d'instància número 57 de Barcelona, i l'entitat ja hi ha presentat recurs sol·licitant que s'arxivi.

L'agent va descriure la bandera d'Òmnium Cultural

Es tracta de l'agent que en el marc del judici als líders independentistes al Tribunal Suprem va definir la bandera de l'associació com «un tros de tela quadrada que posa Òmnium, de color verd i alguna ratlla, amb un pal». Òmnium va utilitzar aquesta escena per fer un vídeo que va difondre a les xarxes socials, acció que és la que ara denuncia el guàrdia civil. La denúncia argumenta que l'entitat va fer servir la veu de l'agent per lucrar-se.

«El que va fer Òmnium, com amb d'altres intervencions del judici, és fer un vídeo per difondre a xarxes en un acte més de llibertat d'expressió», han assegurat fonts de l'associació. A més, a l'escrit on se sol·licita l'arxiu, es recorda que el judici es va emetre en directe per televisió «amb absoluta transparència», que el cas tenia «gran interès públic» i que la declaració de l'agent es pot trobar en molts llocs web.

També et pot interessar... 


Comentaris
Patricia García Ventura
Aquest guárdia civil Poc preparar per diro suaument. Jo li exigeixi amb ell ia tots els seus semblants una restauració de la nostra dignitat I cuantitat de 1.100 000 euros, poca Vergonya

envia el comentari