L'exconsellera Dolors Bassa atenent als mitjans de comunicació en una sortida de la presó

Dolors Bassa demana el vot independentista a la seva sortida de la presó

L'exconsellera diu que estan a l'espera de què farà «la fiscalia del PSOE» però que surt amb «empenta»

L'exconsellera de Treball Dolors Bassa ha demanat el vot independentista a la seva sortida de la presó del Puig de les Basses amb el tercer grau i ha demanat mobilització perquè «cada persona que es quedi a casa és un vot que va al 155». «Ens diuen el quan, però no ens diran el què», ha afegit en relació amb la data de les eleccions. Bassa ha dit que els independentistes han de tornar a guanyar a les urnes per demostrar que no els fan «por».

Sobre el tercer grau i el possible recurs, ha dit que estan a l'espera de què fa «la fiscalia que afina el PSOE» però que surt «contenta» i amb «empenta». L'exconsellera ha recordat, però, que el tercer grau penitenciari no és la «llibertat» i que, tot i que és «un bri d'aire fresc», té lloc en el marc d'una campanya electoral «imposada totalment». En aquest sentit, ha dit que la via per als presos, els «exiliats i els represaliats» és «l'amnistia».

Semillibertat després de gairebé dos mesos

L'exconsellera ha sortit del centre penitenciari quan faltaven pocs minuts per tres quarts de nou del matí. Ho ha fet gairebé dos mesos després que hi tornés a entrar i acompanyada per la seva germana, Montse Bassa. A fora, l'esperaven membres d'ERC, entre els quals la cap de llista per Girona, Teresa Jordà, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri.

En aquest sentit, Bassa ha dit que la sortida es produeix amb la «incertesa de saber què passarà i què farà la fiscalia del PSOE aquesta vegada». «No sabem si tornarem a entrar o si es farà el que seria de justícia que és que sortíssim al carrer», ha afegit. En relació amb això, ha dit també que el que seria «lògic» per als presos, els «exiliats i els represaliats» seria «l'amnistia».

Bassa confirma que participarà en la campanya electoral

L'exconsellera ha aprofitat també per fer una crida a la mobilització: «Cada persona que es quedi a casa és un vot que va al 155 i ens diuen quan, però no ens diran el què», ha insistit. «Per tant, anem a votar, fem vot independentista perquè hem de tornar a guanyar», ha afegit. I és que, segons Bassa, això permetrà «demostrar que a les urnes és on guanyem i que no ens fan por encara que ens diguin la data».

D'altra banda, l'exconsellera ha dit que participarà en els actes de campanya i que intentarà estar «arreu» per agrair les cartes i els gests de suport, però que aquest primer cap de setmana el dedicarà a la família.