Roda de premsa de la CUP.

Una coneguda exalcaldessa, possible candidata de la CUP al Parlament

En els propers dies podria tancar-se, a més, un acord entre els anticapitalistes i Guanyem

La CUP comença a dibuixar de quina manera concorrerà a les eleccions al Parlament de Catalunya previstes per al proper 14 de febrer de 2021. Després de setmanes d'incertesa, on van sonar els noms dels exdiputats David Fernàndez i Eulàlia Reguant per encapçalar la candidatura dels anticapitalistes, en els propers dies es decidirà qui liderarà la llista i sembla que pren força un nom: el de l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater.

Dolors Sabater, cap de llista de l'aliança CUP-Guanyem al Parlament?

Tot plegat s'emmarca en un preacord entre la CUP i la formació de Sabater, Guanyem, que abans que acabi la setmana hauran de ratificar tant els anticapitalistes com la formació liderada per l'exalcaldessa badalonina. De rubricar-se, els dos partits es presentarien en coalició a la cambra catalana i l'acord preveuria la incorporació de Dolors Sabater a la candidatura. Però podria anar més enllà: segons revela 'Europa Press', Sabater es perfila com a cap de llista d'aquesta candidatura.

Després que el 2012 el cap de cartell fos David Fernàndez; que el 2015 s'optés per Antonio Baños; i el 2017 encapçalés la CUP Carles Riera, ara tots els focus apunten cap a un perfil municipalista i cap a una dona, Dolors Sabater. Amb ganes de continuar, l'actual líder del grup parlamentari cupaire, Carles Riera, ja s'ha posat a disposició de seguir formant part de la candidatura i renovar l'escó al Parlament: fa uns mesos, la CUP va aprovar l'ampliació de la limitació a un mandat dels diputats de la formació, que ara es poden quedar al Parlament fins a un màxim de dues legislatures.

Sabater, exalcaldessa de Badalona entre 2015 i 2018

Dolors Sabater es va convertir en alcaldessa de Badalona entre juny de 2015 i juny de 2018, quan una moció de censura presentada pel PSC amb el suport del PP i de Ciutadans la va expulsar de l'alcaldia. Era la primera experiència política d'aquesta professora i activista social, que després de fracassar en el seu intent de tornar a l'alcaldia el maig passat després de la dimissió del socialista Álex Pastor, ara podria fer el salt al Parlament de Catalunya.