Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Bombers remullen l'interior de la nau cremada al barri del Gorg de Badalona, el 10 de desembre de 2020

Revelen els 2 jugadors del Barça que van comprar la nau incendiada a Badalona fa anys

La societat que va adquirir la nau l'any 2009 pertany a dos jugadors blaugranes

Els Bombers remullen l'interior de la nau cremada al barri del Gorg de Badalona, el 10 de desembre de 2020
Es van coneixent més dades sobre els propietaris de la nau incendiada a Badalona | ACN

El tràgic incendi que va originar-se a una nau de Badalona i va acabar amb tres persones va descobrint nous detalls amb el pas de les hores. Després de conèixer que a l’edifici hi vivien un centenar de persones i que ja hi havia hagut queixes dels veïns i del mateix alcalde pels conflictes ocasionats, ara s’ha sabut que aquesta nau va ser adquirida per dos jugadors del Barça.

Aquesta nau va ser una empresa amb oficines fa uns quinze anys, abans que fos okupada. L’any 2009, quan ja no hi havia activitat al seu interior, la nau va ser adquirida per la societat Casa & Home Asesores e Inversores Inmobiliarios SL.

Dos jugadors del Barça van adquirir l’edifici l’any 2009

Tot i que en un principi no hi ha res estrany sobre aquesta societat, el Registre Mercantil la delata. La societat Casa & Home Asesores e Inversores Inmobiliarios SL. pertany a Antonio Medianero i Xavi Fernández, jugadors de bàsquet del Joventut i del FC Barcelona respectivament.

Els dubtes augmenten, ja que veïns i cossos policials informen que aquesta societat mai va evitar l’entrada dels okupes i els Mossos confirmen que en tots aquests anys no s’ha denunciat la usurpació de la propietat en qüestió. Això crida l’atenció, ja que feia més d’una dècada que la nau estava en aquelles condicions i les persones sensesostre o sense papers de la ciutat sabien que havien d’acudir a aquell edifici del barri del Gorg per poder tenir refugi.

L’incendi, que els serveis d’emergència van determinar que no va ser provocat, va acabar amb la vida de tres persones i ha deixat una vintena de ferides. Les persones en estat més crític són aquelles que van pujar a la teulada de l’edifici amb intenció de fugir del foc, precipitant-se des de diversos metres d’altura al carrer. Els Mossos i Bombers mantenen l'esperança i esperen no trobar més restes mortals a l'interior de la nau, ja que significaria que ningú més ha mort durant aquest tràgic accident.

Alguns dels okupes van fugir atemorits en veure els Mossos

El portaveu dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero, afirma que diversos okupes van fugir quan van arribar els serveis d’emergències perquè pensaven que series empresonats o multats. «Quan van arribar els primers agents, al carrer hi havia unes cinquanta persones que van ser identificades, però altres van marxar. No estem aquí per a comprovar la seva situació legal, sinó per atendre’ls. Però alguns van fugir», afirma el portaveu de la policia catalana.

Encara falten per determinar si la resta de persones que residien a la nau han fugit o es troben entre les possibles víctimes mortals que estarien ensorrades entre l’edifici. De moment, l’incendi s’ha cobrat tres vides i ha canviat la d’un centenar d’okupes sense recursos, que han vist com tot allò que tenien es cremava davant els seus ulls.