Imatge de dos bebés bessons

Una dona catalana demana ajuda a Twitter per trobar la seva germana bessona

La dona explica al seu compte de Twitter que va néixer l'any 1966 a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona

L'objectiu és trobar la seva germana.  Una dona catalana  de 52 anys vol trobar la seva germana bessona, de qui va ser separada en néixer, i per fer-ho  ha demanat ajuda a Twitter. El seu nom és Àngels Núñez Porta i va néixer el 26 d'agost de 1966 a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

La van separar de la seva germana en néixer

La dona ha publicat a la xarxa social una foto d'ella mateixa acompanyada d'un text, amb l'objectiu d'aconseguir qualsevol pista que pugui ajudar la seva recerca: «Si t'assembles a mi o coneixes algú que s'assembla a mi, contacta amb mi, si us plau. Busco a la meva germana bessona. Vaig néixer l'estiu del 66», confessa. 

Aquest missatge va ser publicat el passat diumenge 17 de febrer, i ja acumula més de 20 mil retuits i més de 8 mil «m'agrada». També compta amb més de 100 comentaris d'usuaris que s'han interessat en la seva recerca o que intenten ajudar la dona recomanant-li cercadors fotogràfics d'internet.

Segons ha explicat la mateixa Àngels Núñez al seu compte de la xarxa social Twitter, el motiu  de la separació de la seva germana i ella al néixer podria ser l'escàndol dels nadons robats a Espanya entre 1940 i 1990.

Es calcula que més de 300.000 nadons van ser robats

La Justícia va certificar per primera vegada l'octubre de 2018 que a Espanya es van robar nadons. Les associacions xifren en 300.000 els nadons que van ser robats a Espanya entre els anys 1940 i 1990. El pas del temps s'ha convertit en un vertader enemic per les víctimes, ja que els delictes han prescrit. Això significa que serà impossible reparar els danys causats, i que només podrien castigar-se els delictes comesos en l'època dels anys 90.

La immensa majoria dels casos que han arribat a un jutjat  han estat tancats gairebé immediatament davant la impossibilitat de trobar a molts dels implicats o testimonis, entre doctors, infermers, sanitaris, religiosos, pares biològics i aquells que no ho són, ja morts quan es va començar a investigar.

I no només per això, també davant la dificultat de trobar documents que avalin el robatori de bebès, principalment els expedients de naixement dels nounats en els quals haurien de figurar les persones que van atendre els parts i que majoritàriament les clíniques asseguren no trobar per tractar-se d'arxius de fa dècades que s'han perdut o eliminat.