Rubén, un home trans de 27 anys que està embarassat

Dona a llum Rubén Castro, el primer home embarassat d'Espanya

Rubén Castro ha compartit la notícia amb tots els seus seguidors en el seu Instagram

«Luar ha arribat», així ha donat la benvinguda Rubén Castro, el primer home embarassat d'Espanya, al seu bebè. L'embaràs del jove, de 27 anys, ha estat molt mediàtic i ha acabat aquest diumenge, 2 de maig, amb la feliç notícia del naixement de Luar. Rubén Castro ha compartit la notícia amb tots els seus seguidors en el seu Instagram, celebrant així el naixement del seu «hije» —terme que Rubén empra per a no definir el gènere del seu bebè—.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«Perdoneu el silenci, l'absència i no haver contestat els vostres missatges, estava donant-li la benvinguda a aquesta preciositat que tinc d'hije. Finalment va decidir que l'u de maig era bon dia per a sortir», ha escrit el mateix Rubén en les seves xarxes, mentre afegia: «Gràcies a tots pels vostres missatges i felicitacions. Ha estat el més difícil i desitjat que he viscut fins ara. L'aventura acaba de començar».

«El més desitjat en tota la meva vida»

I és que el viatge de Rubén no ha estat gens fàcil. Fa tan sols 10 dies, el jove visitava el programa 'Viva la Vida' per a relatar una experiència que, segons relatava, li estava resultant una mica difícil. És una cosa «increïble, molt bonic», relatava mentre malgrat totes les «dificultats» que sofria.

«Malgrat el que pugui pensar la gent, que això és una reculada en la meva transició, per a mi és tot un avanç perquè sempre és on he volgut estar», afegia un Rubén que, al seu torn, sentenciava: «No hi ha res que reguli legalment que hi ha una persona escrita en el registre civil en masculí i que dugui a terme aquest procés».

Finalment, Rubén també va explicar a 'Viva la vida' que «hi ha molt de desconeixement» a Espanya sobre el seu cas i va sentenciar: «Ara quan neixi el meu bebè jo haig de registrar-li i òbviament com jo tinc la documentació legal canviada hauria de constar com a pare».

«Continuarem lluitant»

El passat 23 d'abril, així mateix, Rubén feia un al·legat a favor de la seva posició en un missatge molt aplaudit pels seus fans. «No donar per fet la meva identitat, no sóc un home trans, sóc una persona transmasculina no binària. No utilitzo ni m'agrada que utilitzin amb mi els termes transsexual o transgènere, no sóc una persona trans. No he 'nascut dona', m'ho van assignar, no crec en els discursos biologicistes. Sí que crec en la diversitat dels cossos i identitats», resava.

A més, deixava molt clara la seva posició amb un marcat missatge: «Com vaig dir i repeteixo, no sóc el primer papà gestant a Espanya. Però sí segurament el que més exposició ha decidit tenir. I és tan vàlid fer-ho així com no fer-ho. Cada qui viu els seus processos com vol. I aquesta és la meva manera d'intentar fer del món un lloc millor, més bonic, més divers i retornar als qui vénen darrere el que em van brindar a mi els qui van estar abans en aquest focus. Continuarem lluitant».