Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El 'Dones escriptores i vi', una altra excel·lent mescla de vi, literatura i música

'Dones escriptores i vi' tanca el cicle Biblioteques amb DO a Reus

El projecte que trasllada la cultura del vi a les biblioteques públiques d'arreu del territori català posa punt final aquest dilluns a la capital de la DO Catalunya i aquests dos pròxims mesos viatjarà a la Terra Alta i al Camp de Tarragona

El 'Dones escriptores i vi', una altra excel·lent mescla de vi, literatura i música
El 'Dones escriptores i vi', una altra excel·lent mescla de vi, literatura i música | Cedida

 

Després de passar entre altres per indrets com el Bages, la Conca de Barberà, el Priorat i, per últim, l'Empordà, aquest mes de juliol la Biblioteca Xavier Amorós de Reus ha acollit la setena edició del cicle Biblioteques amb DO, el projecte que  trasllada la cultura vitivinícola a les biblioteques públiques  de Catalunya. Aquest dilluns arriba l'última cita  per als amants del vi i la literatura, amb el tast literari de vins 'Dones escriptores i vi',  a càrrec del grup Calidoscoopi Cultura.

En total,  han estat cinc actes i aquest últim que es realitzarà—la majoria— cada dilluns a les vuit del vespre:  el conte 'El raïm trepitjat', de Keké Shuga;  el concert literari entorn dels contes breus de Pere Calders 'Contes portàtils'; el tastavins i tastamots a càrrec de Miquel Sesé,  la projecció del curtmetratge 'Bohèmia' de David Morancho,  el recital de poesia mesclada amb rumba 'Rumbesia' i aquest darrer.

Un tast de vins comentant la vida i obra d'escriptores i poetesses

Després de la mescla de poesia i rumba, no acomiadem del tot la literatura, ja que aquest tast de vins, 'Dones escriptores i vi', vindrà ple de referències, històries i debats sobre la trajectòria vital i literària de les escriptores i poetesses més destacades de la història i en mostrarà alguns fragments. Un tema, la poesia i la literatura, que ha estat més que recurrent en la porció reusenca del Biblioteques amb DO,  ja que totes les exhibicions han mesclat excel·lentment la música, el vi i la literatura per reforçar les tres cultures.

La Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós
La Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós | Cedida

 

Una iniciativa que vol reforçar la cultura del vi

El cicle, enfocat sobretot en l'aspecte literari relacionat amb el vi,  pretén reforçar els recursos informatius sobre la cultura del vi que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d'un programa cultural i musical que proposa activitats com rutes literàries entre vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia o concerts. El cas d'aquest dilluns recuperarà dels prestatges més amagats i plens de pols autores tan destacades i amb tan diverses videsi obres com Emily Dickinson, Virginia Woolf, Anne Sexton o Sylvia Plath.

A partir del dia 5 d'agost agafarà el relleu de les activitats d'estiu organitzades per les Biblioteques Municipals la Biblioteca Pere Anguera, amb l'inici del cicle Biblioteca Chill Out, una programació de concerts protagonitzada per músics de la regió.  El primer concert, que es farà a dos quarts de set, anirà a càrrec del grup de La Selva del Camp Petites grans Coses.