YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Les dones treballaran gratis des d'avui fins a finals d'any per la bretxa salarial

Així ho ha recordat UGT a través d'una campanya engegada a les xarxes socials

Una dona treballant amb el seu portàtil
Les dones treballaran 51 dies gratis per la bretxa salarial | Pixabay

Les dones treballaran de manera gratuïta a l'Estat des de l'11 de novembre fins a finals d'any, a conseqüència de la bretxa salarial existent entre homes i dones, ha recordat UGT. El sindicat ha engegat una campanya, que va llençar el 2018, a les xarxes amb l'etiqueta 'Jo treballo gratis' per conscienciar de l'existència d'aquesta discriminació i de les repercussions que té en salari i la jubilació de les treballadores.

Segons Eurostat, amb dades referides al 2018, la bretxa salarial, a la Unió Europea era del 14,8%, i en el cas d'Espanya és del 14%, per sota de la mitjana de la UE, de manera que les treballadores espanyoles treballen gratis des de l'11 de novembre fins al 31 de desembre de 2020. «Són 51 dies que les dones treballem més que els homes si poguéssim optar a obtenir els mateixos guanys», apunten.

En comparativa amb la campanya de l'any passat, UGT constata que s'ha reduït la bretxa salarial en 4 dies menys. Malgrat això, el sindicat assenyala que «encara ens queden molts anys, fins al 2046» per aconseguir, amb aquest ritme, la igualtat salarial plena. Des de l'UGT adverteixen que la seva campanya té més importància, aquest any, per les possibles conseqüències que pugui tenir la pandèmia causada pel coronavirus a escala mundial. 

En aquest sentit, l'organització sindical que dirigeix Camil Ros ha reclamat que no es retardi més la directiva europea sobre Transparència Salarial, que ara ha passat del 4 de novembre al 15 de desembre.

Pensions més baixes i pitjor prestació d'atur

Des del sindicat també han volgut recordar que aquesta bretxa salarial «minva» en les cotitzacions socials i en la protecció social de les dones. A més, es denuncia que tenen pensions més baixes o pitjor prestació d'atur quelcom que també suposa menys recaptació, menys ingressos per a Hisenda o cotitzacions a la Seguretat Social.

Així doncs, també es posa de manifest que aquesta discriminació salarial per raó de sexe accentua la seva repercussió després de la jubilació perquè un elevat percentatge de dones, amb ocupació al llarg de la seva vida, acaben obtenint pensions més baixes i poden arribar fins i tot a estar en risc de pobresa.

El sindicat també ha indicat que durant la pandèmia s'ha donat «visibilitat a sectors que estan fortament feminitzats» i que han estat al capdavant d'aquesta crisi sanitària amb «salaris baixos i condicions de treball inferiors a les dels seus companys homes».

La campanya, iniciada el dilluns 9 de novembre, ja compta amb el suport de diverses usuàries de les xarxes socials que també han volgut reivindicar aquest fet. 


Comentaris

envia el comentari