asd

Dorian deixa almenys 30 morts i un rastre de destrucció a les Bahames sent un huracà històric

El seu pas per les illes ha estat devastador, on es preveu que es tardin anys a recuperar-se de les catàstrofes. Ja ha baixat a cetgoria 1 i es troba als Estats Units

L’huracà Dorian ha devastat les Illes Bahames al seu pas per l’arxipèlag atlàntic. Tan sols a les Illes Àbac podria haver-hi més de 13.000 cases destrossades i una xifra fins ara indeterminada de morts.  De moment, el primer ministre de les Bahames, Hubert Minnis, ha confirmat la mort de 30 persones, però n’hi podria haver moltes més.  I és que segons el ministre d’Exteriors de Bahames, Darren Henfield, hi ha nombrosos cadàvers flotants arreu de les illes.

Segons Hubert, es tracta d’una catàstrofe «sense precedents». El que inicialment era una tempesta tropical, ha acabat convertint-se en un huracà històric, sent el cicló atlàntic més potent des que hi ha registres, amb vents sostinguts de 270 km/h, però amb ratxes puntuals que arribaven als 320 km/h. A més, el temporal ha avançat molt lentament i ha estat moltes hores al damunt de les Bahames, cosa que ha agreujat la situació. Els serveis d’emergència amb prou feines han pogut iniciar les tasques de socors als terribles efectes de milers de cases destrossades o directament arrasades pels forts vents i les inundacions. Aquestes són algunes de les imatges impactants de la destrucció  que ha deixat l'huracà a les Bahames:

Següent parada: els Estats Units i Canadà

Dilluns l’huracà ja va començar a perdre força i va acabar passant a ser categoria 4. Des de llavors s'ha anat debilitant amb alguna revifada puntual, i ja s'ha convertit en un huracà de categoria 1. Ara mateix, Dorian es troba just davant de la costa de Carolina del Nord, on podria tocar terra. Està previst que arribi a diverses zones de l'est dels EUA, on quatre estats tenen decretat l’estat d’emergència i s’ha ordenat l’evacuació de més d’un milió de persones. De cara al cap de setmana, podria arribar inclús a Nova Escòcia, al Canadà, fent història, ja que és estrany que aquests fenòmens severs arribin tant al nord. 

Florida se prepara para la llegada de Dorian
Florida es prepara per a l'arribada de Dorian | REUTERS

 

Si els pronòstics es compleixen, l’ull de l’huracà es mantindrà allunyat de les costes, però això no lliurarà les zones properes al litoral americanes dels forts vents, les pluges torrencials i les marees.A 14 comtats hi ha ordres d’evacuació, dos aeroports i cinc ports tancats i Walt Disney World ha anunciat que també tancarà els seus parcs temàtics a Orlando.

També et pot interessar...