Dos sanitaris preparant proves PCR per al cribratge al Centre Cívic de l'Ereta de Lleida

La Llagosta confirma 2 brots de coronavirus però Salut descarta un cribratge massiu

En un primer moment s'anaven a realitzar proves a unes 170 persones

La Llagosta (Vallès Oriental) té detectats dos brots de covid-19 localitzats en dues comunitats de veïns. L'alcalde del municipi, Oscar Sierra, ha explicat en un fil a Twitter que tot i que el nombre de contagis «no és elevat» sí que s'hauria detectat des del CAP que els darrers casos de persones amb símptomes que s'hi ha adreçat pertanyen a dues comunitats de veïns molt concretes: «Deu haver-hi alguns asimptomàtics que estan generant un degoteig contant de contagis».

Amb la intenció de localitzar aquests casos i poder tallar la transmissió del virus es preveu que a partir d'aquest dijous el Departament de Salut faci un cribratge a unes 170 persones d'aquestes comunitats.

Rectificació de Salut

Poc després de fer-se pública la notícia, l'alcalde de La Llagosta ha explicat en un nou fil de Twitter que hi ha hagut un canvi en la informació donada des del Departament de Salut. Així doncs, després d'haver anunciat que es realitzarien proves a unes 170 persones per detectar casos de Covid-19, Salut li ha trucat per rectificar.

Sierra ha anunciat a través de Twitter que finalment no es farà el cribratge anunciat perquè des del Departament de Salut han conclòs que els contagis no són significatius. Davant d'aquest canvi, l'alcalde de La Llagosta ha demanat que li facin arribar les valoracions que han realitzat per «prendre una decisió i després la contraria» en només un matí. A més, visiblement molest per la situació, ha demanat «més serietat i rigor».