Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Dos meteorits creen nous cràters a la lluna

L’albirament del fenomen va ser vist des d’Espanya i l’impacte dels asteroides es va produir a mitjans de juliol a la cara oculta del satèl·lit

El portal científic Meteoroides.net ha informat que fa poc dos meteorits van impactar sobre la superfície de la lluna i van crear nous cràters en el satèl·lit. De fet, l’impacte dels asteroides va ser observat pels telescopis del Projecte MIDAS instal·lats als observatoris de Sevilla i La Sagra, a Espanya. 

Segons expliquen els experts, les dues roques van caure a una gran velocitat a la cara oculta de la lluna a mitjans de juliol, concretament entre els dies 17 i 18. En aquell moment, es van produir dues explosions de llum molt destacables al damunt del satèl·lit, que ara compta amb una nova fisonomia, tot i que no es pot apreciar a simple vista des de la Terra.

Segons expliquen els experts que van observar l’esdeveniment, els dos meteorits que van impactar sobre la lluna van quedar completament destruïts, creant aquests dos nous cràters al damunt del satèl·lit.

La lluna, un satèl·lit ple de cràters

La lluna compta amb dos cràters més per la caiguda de dos meteorits
La lluna compta amb dos cràters més per la caiguda de dos meteorits | Arxiu

 

La lluna és el satèl·lit natural de la Terra i el seu aspecte està marcat pels nombrosos cràters que té per tota la seva superfície. En aquest sentit, hi ha cràters d’origen volcànic, però sobretot destaquen els creats a partir de l’impacte d’asteroides, ja que, a diferència del nostre planeta, la lluna no té atmosfera que desfaci els petits meteorits que se li apropen. 

El satèl·lit té dues cares, la clara i l’oculta, marcades segons l’impacte de la llum del Sol, a partir de la qual podem veure-la des de la Terra. La lluna gira al voltant de la terra en rotació síncrona, mostrant sempre la mateixa cara.  

Es creu que la lluna es va formar fa prop de 4.500 milions d’anys, no gaire més tard que la Terra. De fet, es creu que l’inici i origen del satèl·lit és fruit de les restes del gran impacte entre el nostre planeta i un altre cos espacialde la mida del planeta Mart.