Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de Mario Picazo parlant amb un mapa radar de precipitacions de fons

«Una altra bona dosi»: Mario Picazo posa data a la tornada de les pluges a Espanya

Les precipitacions tornaran molt abans del que s'esperava

Gairebé no hi ha hagut temps per acomiadar-nos de les pluges intenses de les darreres hores i ja estem pendents de nous avisos. Mario Picazo avança que el pas de la DANA no s'aturarà aquí i, en qüestió de molt poc temps, ens espera «una nova dosi».

El popular meteoròleg adverteix que arrancarem la setmana «molt pendents» d'aquest fenomen que va provocar incidències importants el cap de setmana passat. Es quedarà «prop de la Península, però no tindrà l'impacte» d'aquest dissabte i diumenge. En qualsevol cas, les precipitacions tornaran molt abans del previst.

A finals de setmana «podria tornar la pluja de manera més contundent». Durant les últimes hores ja «han estat copioses», principalment en zones del sud interior. La DANA continuarà estant molt propera a nosaltres.

Es troba aparcada davant de la costa portuguesa, «girant al voltant de la zona de Portugal i Galícia». Avança que «tenim de nou incursions de núvols que poden deixar precipitacions esporàdiques». Però no adquiriran tanta rellevància respecte al que «hem vist durant el cap de setmana».

Dona subjectant un paraigua enmig d'un temporal de pluja i vent
La pluja es reduirà durant les pròximes jornades, encara que tornarà a aparèixer el cap de setmana. | EFE

La influència d'aquesta gota freda no serà tan contundent, apunta Mario Picazo. En qualsevol cas, això no impedirà que durant aquests dies suportem precipitacions a l'oest peninsular. Aquests episodis seran més freqüents amb vista al cap de setmana en desfer-se la DANA i arribar aire fred per l'Atlàntic.

Les pluges d'aquestes primeres jornades es concentraran sobretot al nord-oest peninsular, encara que seran febles i esporàdiques. A partir de divendres es produirà un nou canvi que estendrà aquests xàfecs d'oest a est.

En qualsevol cas, la pitjor part es quedarà a l'extrem nord-occidental. No es descarta que les precipitacions també es produeixin a les Canàries, al nord de les illes més altes, publica el portal eltiempo.es.

Recuperació de les temperatures

Encara caldrà parar molta atenció a l'evolució d'aquesta DANA. De moment ha deixat pluges torrencials a punts de l'interior i del Mediterrani. Tanmateix, els pronòstics adverteixen que el pitjor ja haurà passat a partir de dimarts.

Pel que fa a les temperatures, durant aquestes darreres hores es va poder apreciar un descens, però els pronòstics avancen una certa recuperació dels valors durant les pròximes jornades.

Mario Picazo destaca sobretot la situació a què s'enfronten a la Mediterrània. Les altes temperatures del mar provoquen que la «xafogor continuï present en algunes ciutats». De fet, en aquesta zona continuaran predominant les «nits tropicals, gairebé equatorials».

Aquest repunt dels termòmetres ja començarà a ser visible aquest dimarts. El mercuri anirà en augment, però en línies generals es registraran uns «valors molt agradables». Sorprèn sobretot les altes temperatures del Cantàbric oriental, amb Bilbao arribant als 34 °C.

En general, els registres que es produeixin estaran per sota del que és habitual per a aquestes dates. Hi predominaran les màximes entre els 25 °C i els 30 °C. Per la seva banda, les nits arribaran a ser fins i tot equatorials a les províncies del Mediterrani i generaran una gran xafogor.

Pendents de la DANA

Per a la recta final de la setmana encara «ens continuarà afectant» la DANA, injectant precipitacions, «tot i que després es va diluint». Mario Picazo anuncia que hi ha «aire fred baixant del nord» que provocarà «més inestabilitat» amb vista a dissabte i diumenge.

Per tant, durant la setmana les pluges es reduiran, però caldrà estar molt pendents del tram final. I és que ens espera «una altra bona dosi», encara que «no seran tan intenses» com les del darrer cap de setmana. Entre els punts del país més castigats per l'aigua hi haurà les comunitats de nord-oest.