YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 El Procicat fa oficial la pròrroga de les restriccions vigents fins al 9 d'abril

Ryanair acomiada per burofax una dotzena de treballadors a Girona

No havien acceptat les noves condicions de la companyia

Ja és oficial el tancament de les bases de Ryanair a les Canàries. Es va fer efectiu ahir i, amb ell, els treballadors afectats rebien un burofax d'acomiadament durant la tarda. Però no van ser els únics: dotze empleats de la companyia aèria a Girona tampoc continuaran amb la feina per no haver acceptat les noves condicions de la companyia. Així les coses, l'ERO de Ryanair que afectava 224 persones ha acabat repercutint a unes 350.

Denuncien «caos i desinformació»

La polèmica continua sobrevolant Ryanair, molt criticada per la seva política laboral. El secretari d'Organització d'USO i tripulant de cabina de l'aeroport de Tenerife Sud, Jairo Gonzalo, recordava que la carta d'acomiadament s'ha d'enviar als treballadors amb un mes d'antelació. Segons denuncia, a les bases de l'empresa s'ha viscut «caos i desinformació» fins a l'últim moment.

A més, assegura que s'estan ingressant quantitats «que no són correctes» als comptes bancaris dels treballadors en qualitat d'indemnització. «Que una multinacional com Ryanair, amb 400 avions operatius i 10.000 treballadors, no sigui capaç de gestionar un acomiadament a tres bases canàries és il·lògic amb els recursos que mou l'empresa», afegeix.

Els «contractes il·legals» de Ryanair a Girona

A finals de desembre el sindicat de pilots SEPLA subratllava que l'informe de la Inspecció de Treball evidencia que Ryanair va «obligar» la plantilla de Girona a signar «contractes il·legals». El sindicat, a més, criticava que, «des d'un primer moment», l'aerolínia irlandesa hagi intentat «deixar-los al marge» de la negociació per ocasionar «plena indefensió» als treballadors afectats. 

El sindicat SEPLA aplaudia doncs l'informe que la Inspecció de Treball va fet arribar a l'aerolínia de baix cost sobre el canvi de condicions a la plantilla de Girona. «Ryanair ha obligat els pilots a signar uns contractes que contradiuen allò establert per la legislació vigent; així ho ha recollit l'informe, que aprecia les diferents irregularitats que afecten greument aspectes laborals dels treballadors de la companyia», subratllava el sindicat en un comunicat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari