Ryanair acomiada per burofax una dotzena de treballadors a Girona

No havien acceptat les noves condicions de la companyia

Ja és oficial el tancament de les bases de Ryanair a les Canàries. Es va fer efectiu ahir i, amb ell, els treballadors afectats rebien un burofax d'acomiadament durant la tarda. Però no van ser els únics: dotze empleats de la companyia aèria a Girona tampoc continuaran amb la feina per no haver acceptat les noves condicions de la companyia. Així les coses, l'ERO de Ryanair que afectava 224 persones ha acabat repercutint a unes 350.

 

Denuncien «caos i desinformació»

La polèmica continua sobrevolant Ryanair, molt criticada per la seva política laboral. El secretari d'Organització d'USO i tripulant de cabina de l'aeroport de Tenerife Sud, Jairo Gonzalo, recordava que la carta d'acomiadament s'ha d'enviar als treballadors amb un mes d'antelació. Segons denuncia, a les bases de l'empresa s'ha viscut «caos i desinformació» fins a l'últim moment.

 

A més, assegura que s'estan ingressant quantitats «que no són correctes» als comptes bancaris dels treballadors en qualitat d'indemnització. «Que una multinacional com Ryanair, amb 400 avions operatius i 10.000 treballadors, no sigui capaç de gestionar un acomiadament a tres bases canàries és il·lògic amb els recursos que mou l'empresa», afegeix.

 

Els «contractes il·legals» de Ryanair a Girona

A finals de desembre el sindicat de pilots SEPLA subratllava que l'informe de la Inspecció de Treball evidencia que Ryanair va «obligar» la plantilla de Girona a signar «contractes il·legals». El sindicat, a més, criticava que, «des d'un primer moment», l'aerolínia irlandesa hagi intentat «deixar-los al marge» de la negociació per ocasionar «plena indefensió» als treballadors afectats. 

 

El sindicat SEPLA aplaudia doncs l'informe que la Inspecció de Treball va fet arribar a l'aerolínia de baix cost sobre el canvi de condicions a la plantilla de Girona. «Ryanair ha obligat els pilots a signar uns contractes que contradiuen allò establert per la legislació vigent; així ho ha recollit l'informe, que aprecia les diferents irregularitats que afecten greument aspectes laborals dels treballadors de la companyia», subratllava el sindicat en un comunicat.

 

També et pot interessar...